Oikonomou pisoi
ΘΕΑΤΡΟ

«Eλάτε να ταξιδέψουμε στην Καλιφόρνια»

Εικόνα του άρθρου «Eλάτε να ταξιδέψουμε στην Καλιφόρνια»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/07/2020, 13:57
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την πρώτη παρουσίαση του «Καλιφόρνια Ντρίμιν» έκανε η διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και η παραγωγή του έργου, ενόψει της πρεμιέρας, που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη στον Φρόντζο.

Παρόντες ήταν επίσης και ο πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου Χρήστος Ντακαλέτσης και ο αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Πολιτισμού Οδυσσέας Πότσης.

Η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΙ Χριστίνα Κωτσαντή παρουσίασε τους συντελεστές και τόνισε ότι «είναι τιμή και χαρά που στηριζόμαστε από την Περιφέρεια και την ΠΕΔ», για να δώσει το λόγο στους κ.κ. Πότση και Ντακαλέτση.

Ο πρώτος τόνισε ότι η Περιφέρεια στηρίζει την πολιτιστική δραστηριότητα έστω και «με πολύ περιορισμένους πόρους». Δεν αναφέρθηκε πάντως στο γεγονός ότι η Περιφέρεια Ηπείρου αρνήθηκε 100.000 ευρώ από το Υπουργείο Πολιτισμού, για διοργάνωση συναυλιακών γεγονότων.

Ο δεύτερος πρόσθεσε ότι «στεκόμαστε αρωγοί και φέτος» και μίλησε για τις 6 παραστάσεις που θα γίνουν στην Ήπειρο. Το έργο θα πάει επίσης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Λευκάδα, Ηγουμενίτσα. Πλήρες πρόγραμμα ανανμένεται να ανακοινωθεί σύντομα,

Ο συν-σκηνοθέτης και παραγωγός Λευτέρης Πλασκοβίτης είπε ότι χαίρεται «που υπάρχει στήριξη από την Περιφέρεια και την ΠΕΔ» και πρόσθεσε την πεποίθησή του ότι «θα περάσουμε υπέροχα τη 1,5 ώρα του έργου».

Πρέπει να σημειωθεί, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργάζονται Περιφέρεια Ηπείρου και ΠΕΔ με το ΔΗΠΕΘΙ, είτε με χορηγίες, είτε με προγραμματικές συμβάσεις. 

Ο Χρήστος Χρήστου, έτερος σκηνοθέτης και «Ντίνος» του ενός από τους τέσσερις ρόλους του έργου, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο έργο καθαυτό, ως ένα από τα αγαπημένα του από τη νεοελληνική δραματουργία και πρόσθεσε ότι «εδώ και 1,5 μήνα, εργαζόμαστε εντατικά» γι αυτό.

Τις δικές τους προσκλήσεις έκαναν και οι υπόλοιποι τρεις ηθοποιοί, ο Μιχάλης Παπαδημητρίου (Άρης), η Δανάη Σταματοπούλου (Κική) και η Αναστασία Τζελέπη (Γιούλη), τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «εργαζόμαστε με αγάπη και μεράκι» για το έργο και ότι είναι μια «πρόσκληση να συνταξιδέψουμε στην Καλιφόρνια».

Η διαδικασία της επιλογής-ανάθεσης της παραγωγής έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις στον καλλιτεχνικό κόσμο της πόλης, ο οποίος έχει ασκήσει κριτική για την πολιτική της δημοτικής αρχής και κάνει συναντήσεις με τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου. 


Προπώληση εισιτηρίων: Ticketsioannina, Βιβλιοπωλείο «Αναγνώστης», Viva.gr
Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ (κανονικό), 7 ευρώ (μαθητές, φοιτητές, στρατευμένοι, πολύτεκνοι και άτομα άνω των 65 ετών), 3 ευρώ (Κάτοχοι κάρτας ανεργίας και ΑμεΑ).


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back