ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΑΣ: Εξαρθρώθηκε «τρομοκρατικό δίκτυο»

Εικόνα του άρθρου ΕΛΑΣ: Εξαρθρώθηκε «τρομοκρατικό δίκτυο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/03/2023, 22:16
ΕΛΛΑΔΑ

H Αστυνομία σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ανακοίνωσαν πριν από λίγο την εξάρθρωση δικτύου τρομοκρατών που «με καθοδήγηση από το εξωτερικό, μεθόδευε πλήγματα κατά επιλεγμένων στόχων στην ελληνική επικράτεια».

Στο πλαίσιο της επιχείρησης των δύο Υπηρεσιών συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, ως μέλη του τρομοκρατικού δικτύου, που δραστηριοποιούνταν στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ «είχαν ως στόχο όχι μόνο την απώλεια αθώων πολιτών, αλλά και την υπονόμευση του αισθήματος ασφάλειας στη χώρα, πλήττοντας ταυτόχρονα τους θεσμούς και απειλώντας τις διεθνείς σχέσεις της». 

Αστυνομικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ, στόχος των δύο αλλοδαπών ήταν εστιατόριο ισραηλινών συμφερόντων στο κέντρο της Αθήνας

Όπως αναφέρει η ΕΛΑΣ, «από την ανάλυση των κατασχεθέντων πληροφοριακών και ψηφιακών δεδομένων αποκαλύφθηκε και επιβεβαιώθηκε ότι τα μέλη του δικτύου:

  • είχαν επιλέξει ήδη ως στόχο της επίθεσης, κτίριο ιδιαίτερης σημειολογίας,
  • είχαν προβεί στην κατόπτευση του χώρου και στο σχεδιασμό της επίθεσης,
  • είχαν λάβει τελικές οδηγίες για την πραγματοποίηση του πλήγματος,
  • σε εφαρμογή οδηγιών αυτών αναζητούσαν και έτερα πρόσωπα για την καλύτερη δυνατή εκτέλεση της αποστολής τους.

Σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, ενώ πρωινές ώρες της 28/03/2023, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back