ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εκτός επιδότησης τα κέντρα ξένων γλωσσών

Εικόνα του άρθρου Εκτός επιδότησης τα κέντρα ξένων γλωσσών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/04/2020, 18:31
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η ανακολουθία των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου και οι συνεχείς διορθώσεις, έχουν βγάλει εκτός δικαιούχων επιδομάτων αρκετές επιχειρήσεις.

Σε αυτή την κατηγορία υπάγονται τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, που εξαιρούνται από την καταβολή της επιδότησης ειδικού σκοπού (για τις επιχειρήσεις). Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών PALSO Ιωαννίνων με ανακοίνωσή του, διαμαρτύρεται γιατί οι επιχειρήσεις εξαιρούνται, παρότι έχουν κλείσει με κυβερνητική απόφαση, από τις 11 Μαρτίου.

Σημειώνουν ότι εναλλακτικά, εντάσσονται στην «τηλεκπαίδευση» μέσω ιδιωτικών κέντρων δια βίου μάθησης (διαδικασία στην οποία εντάσσονται επιστήμονες-ελεύθεροι επαγγελματίες και ήδη, συζητιέται αρνητικά για την ποιότητά της) και καταγγέλλουν ότι έχουν υποστεί εμπαιγμό.

Ο σύλλογος αναφέρει ότι ο μεγαλύτερος αριθμός των κέντρων είναι μικρομεσαίες επιχειρήσεις με 1 ή 2 ιδιοκτήτες με καθόλου ή μέχρι τρία άτομα προσωπικό, «των οποίων τα καθαρά κέρδη είναι ουσιαστικά ένας μισθός του μέσου όρου», και ότι «’πελάτες’ μας είναι κυρίως παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου τα οποία εξ ορισμού δεν γίνεται να αναπληρώσουν μαθήματα πλήρως μέσα στον Ιούνιο μετά το άνοιγμα των εκπαιδευτικών δομών».

Προσθέτει ότι οδηγούνται σε εργασιακή ανασφάλεια ιδιοκτήτες και προσωπικό 60-70 κέντρων ξένων γλωσσών στα Γιάννενα.

«Στο Επίδομα Ειδικού Σκοπού εντάχθηκαν – και δικαίως - και κλάδοι για τους οποίους δε διατάχθηκες αναστολή λειτουργίας με μόνο κριτήριο το γεγονός ότι πλήττονται από το γενικότερο lock-down» τονίζουν και προσθέτουν: «Διεκδικούμε και απαιτούμε άμεση επανεξέταση των μέτρων οικονομικής στήριξης που αφορούν στον κλάδο μας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back