Λυκ πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Έκταση για «στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης» στην Άρτα

Εικόνα του άρθρου Έκταση για «στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης» στην Άρτα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/12/2021, 10:36
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ο Δήμος Αρταίων παραχωρεί οικόπεδο και τεχνογνωσία, για τη δημιουργία στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης ΑμεΑ για όλο το νομό Άρτας.

Την παγκόσμια ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία, ο δήμαρχος Άρτας Χρήστος Τσιρογιάννης ενημέρωσε για την πρωτοβουλία τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Αγία Θεοδώρα, Χαράλαμπο Μπίζα και τον πρόεδρο του Συλλόγου «Αγκαλιά» Αλέκο Γεωργοδήμο.

Το οικόπεδο είναι δύο στρέμματα και στόχος είναι η δημιουργία στέγης υποστηριζόμενης διαβίωσης, που θα αποτελέσει μόνιμη κατοικία των ατόμων με αναπηρία, ειδικά όταν οι οικογένειές τους δε θα μπορούν πλέον να τα στηρίζουν.

«Το μεγάλο αυτό έργο που οραματιζόμαστε έρχεται να δώσει απάντηση σ’ αυτό το δύσκολο και βασανιστικό για πολλούς ερώτημα. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα καινούργιο σπίτι που θα τα υποδεχτεί και θα γίνει η δεύτερη οικογένεια τους» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσιρογιάννης.

Με τις δηλώσεις τους οι κ. Μπίζας και κ. Γεοργοδήμος, είπαν ότι η πρωτοβουλία του Δήμου είναι στη σωστή κατεύθυνση «της ισότιμης μεταχείρισης όλων των πολιτών και του σεβασμού των δικαιωμάτων των ατόμων με ειδικές ανάγκες».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3