ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εκτάκτως… τακτικές διαφωνίες

Εικόνα του άρθρου Εκτάκτως… τακτικές διαφωνίες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/01/2018, 21:15
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τις επιφυλάξεις τους, κατά πόσο έκτακτο χαρακτήρα είχαν όλα τα θέματα του δημοτικού συμβουλίου της τελευταίας Τετάρτης του Ιανουαρίου, εξέφρασαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Η δημοτική αρχή από την άλλη, υπερασπίστηκε την ημερήσια διάταξη λέγοντας ότι αφενός υπήρχαν θέματα που έπρεπε να εγκριθούν άμεσα για να πληρωθούν προμηθευτές, μισθοδοσίες κ.λπ., αλλά και ότι για την καλύτερη οικονομία χρόνου, μπήκαν στην ημερήσια διάταξη και κάποια ακόμα, όπως π.χ. η επιτροπή επιστημόνων που θα κρίνει τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την κεντρική πλατεία.

«Πέτρα του σκανδάλου» ήταν βασικά ο σύμβουλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Βασίλης Κοσμάς, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για το πλήθος των κωδικών που ενέταξε ο αντιδήμαρχος Θωμάς Γιωτίτσας στα θέματα συζήτησης. Ο κ. Γιωτίτσας δικαιολογήθηκε λέγοντας πως οι κωδικοί αφορούν οφειλές του 2017 και πρέπει να εγγραφούν στον προϋπολογισμό. «Κάνουμε μια μεγάλη αναθεώρηση προϋπολογισμού στα τέλη Φεβρουαρίου. Θεώρησα ότι μπορούσαμε να βάλουμε κάποιους κωδικούς επιπλέον, αντί να περιμένουμε ένα μήνα» είπε χαρακτηριστικά.

Από την ελάσσονα αντιπολίτευση, ο Λάζαρος Νάτσης είπε με νόημα στον πρόεδρο του σώματος Γιώργο Παπαδιώτη ότι «βασιζόμαστε στο κύρος σας ότι πρόκειται για έκτακτα ζητήματα όταν ζητάτε μια έκτακτη συνεδρίαση», ενώ ο Άρης Μπαρτζώκας ταυτίστηκε με τον κ. Κοσμά, επαναλαμβάνοντας το θέμα των έγκαιρων εισηγήσεων (παρεμπιπτόντως, έχει διαμαρτυρηθεί και για υπερβολικά αναλυτικές εισηγήσεις στο παρελθόν). Ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας «μάζεψε» κάπως το ζήτημα, λέγοντας ότι υπάρχουν όντως έκτακτες ανάγκες, αλλά και θέματα που θα βόλευε η συζήτησή τους τη δεδομένη στιγμή, κατηγορώντας την αντιπολίτευση και την παράταξη Γκόντα για «μη υπεύθυνη στάση», καθώς τελικά η αξιωματική αντιπολίτευση καταψήφισε κάποια από τα ζητήματα.

Αν μάλιστα είχαν αργήσει λίγο περισσότερο σύμβουλοι της πλειοψηφίας, τότε θα θέματα δεν θα περνούσαν καν. Ο δήμαρχος είπε ότι ίσως θα έπρεπε να γίνει λίγο πιο αργά η συνεδρίαση, για να μπορούν οι εργαζόμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες σύμβουλοι να παραστούν χωρίς αργοπορίες.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back