Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 13-01-2019, 14:58
ΗΠΕΙΡΟΣ

Επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα της Δευτέρας και από τα βορειοδυτικά μέχρι τις πρωινές ώρες της Τετάρτης, με κυρία χαρακτηριστικά τις κατά περιόδους πυκνές χιονοπτώσεις και τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, προβλέπει σε έκτακτο δελτίο καιρού η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία


Χιονοπτώσεις

Ειδικότερα αύριο Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019, από τις απογευματινές ώρες προβλέπονται χιονοπτώσεις σε περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μ.) της δυτικής και μέχρι το βράδυ της κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς (ενδεικτικό υψόμετρο στα βόρεια 200 και στα νοτιότερα 400 μ.) και της Πελοποννήσου (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μέτρα).

Την Τρίτη θα επηρεαστούν οι περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας (τις πρωινές ώρες), της Θεσσαλίας και των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου μέχρι το μεσημέρι, της Εύβοιας, της Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής κυρίως στα βόρεια, ενδεικτικό υψόμετρο 500 μ.), της  Πελοποννήσου (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μ.) και της Κρήτης, με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Την Τετάρτη (16-01-2019) μέχρι το απόγευμα στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

 

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες 

Τέλος για αύριο Δευτέρα προβλέπονται  ισχυρές βροχές και καταιγίδες από τις βραδινές ώρες και θα επηρεάσουν το Ιόνιο και την Πελοπόννησο (κυρίως θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές) και αργά τη νύχτα πρόσκαιρα τα νότια τμήματα της ανατολικής Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και της Ευβοίας.

Την Τρίτη (15-01-2019) από τις πρώτες πρωινές ώρες τις Κυκλάδες, την Κρήτη, βαθμιαία τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, που από αργά το απόγευμα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά.

Θυελλώδεις άνεμοι 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν από τη Δευτέρα στο Ιόνιο, οι οποίοι την Τρίτη (15-01-2019) θα φτάσουν και στα ανατολικά τοπικά τα 9 και πιθανώς στο αιγαίο τα 10 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης. 

Παγετός θα σημειωθεί το βράδυ της Δευτέρας, καθώς και την Τρίτη και την Τετάρτη τοπικά ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπου στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ολικός.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα