ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Έκλειψη Ηλίου: Οι δορυφόροι καταγράφουν τη σκιά της Σελήνης στη Γη

Εικόνα του άρθρου Έκλειψη Ηλίου: Οι δορυφόροι καταγράφουν τη σκιά της Σελήνης στη Γη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/04/2024, 10:20
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Η ολική έκλειψη ηλίου του 2024 ήταν ορατή σε τμήματα των Ηνωμένων Πολιτειών, του Καναδά και του Μεξικού εκείνη την ημέρα, ενθουσιάζοντας εκατομμύρια θεατές σε όλη τη Βόρεια Αμερική - και από το διάστημα, οι δορυφόροι μπορούσαν να δουν τη σκιά της σελήνης να πέφτει σε αυτές τις περιοχές σε πραγματικό χρόνο.


Η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA) παρουσίασε τις φωτογραφίες που προέκυψαν, οι οποίες ελήφθησαν με τη σειρά γεωστατικών επιχειρησιακών περιβαλλοντικών δορυφόρων (GOES) του οργανισμού.

Οι δορυφόροι Starlink της SpaceX παρακολούθησαν επίσης το φαινόμενο από τη Βόρεια Αμερική - μεταξύ των κανονικών τους εργασιών για τη μετάδοση ευρυζωνικών συνδέσεων σε απομακρυσμένες περιοχές.

Ο μετεωρολογικός δορυφόρος GOES-16 της NOAA σε γεωστατική τροχιά κατέγραψε τη σκιά του φεγγαριού από μια διευρυμένη θέση, δείχνοντας ολόκληρη την υδρόγειο σφαίρα της Γης.

Τέλος, ο μετεωρολογικός δορυφόρος NOAA-20 κατάφερε να δείξει τη διαφορά μεταξύ του εκλειπτικού τμήματος της Βόρειας Αμερικής και του πώς φαίνεται συνήθως κατά τη διάρκεια της μη εκλειπτικής περιόδου, από το δικό του πλεονεκτικό σημείο στη γήινη τροχιά.


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back