Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εκκλησία: ένα συνέδριο για Άγιο Κοσμά και Σουλιώτες

Εικόνα του άρθρου Εκκλησία: ένα συνέδριο για Άγιο Κοσμά και Σουλιώτες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/08/2021, 22:39
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένα επιστημονικό συνέδριο διοργανώνουν οι πέντε Μητροπόλεις της Ηπείρου στις 24 Αυγούστου, στις 19:00, στα Γιάννενα, στην αίθουσα «Αρχ. Σπυρίδωνος» της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση. 

Στο συνέδριο αυτό, από επιστημονικής άποψης, συμμετέχουν θεολόγοι, φιλόλογοι και κληρικοί...

Τα θέματά του είναι «η εθνική και πνευματική προσφορά του Αγίου Κοσμά» και «οι αγώνες των Σουλιωτών για την ελευθερία». Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ομιλητές θα είναι ο Κωνσταντίνος Βλάχος, φιλόλογος που έχει και τον τίτλο του «Άρχοντα Διδάσκαλου του γένους της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας», ο Ηλίας Μογλενίδης, υποψήφιος διδάκτορας Θεολογίας, ο Μιχαήλ Παντούλας, φιλόλογος-ερευνητής, ο Λάζαρος Στ. Συνέσιος, συγγραφέας-μελετητής, ο Μιχαήλ Τρίτος, καθηγητής Θεολογικής Σχολικής ΑΠΘ, ο Δημήτριος Γιαννούλης, αναπληρωτής καθηγητής της Βελλάς Ιωαννίνων και ο πρωτοπρεσβύτερος Ελευθέριος Κωνσταντής.

Λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας, η συμμετοχή στο συνέδριο εξασφαλίζεται αυστηρά μετά από προσωπικές προσκλήσεις (υπεύθυνος για δηλώσεις συμμετοχής π. Χρήστος Αντώνης - τηλ.: 6932965830).

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τον ιστότοπο www.ecclesiatv.gr.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back