ΕΛΛΑΔΑ

Εκκενώθηκε ο χώρος στον Βοτανικό

Εικόνα του άρθρου Εκκενώθηκε ο χώρος στον Βοτανικό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/11/2016, 12:19
ΕΛΛΑΔΑ

Εκκενώθηκε, έπειτα από επιχείρηση της αστυνομίας τις πρωινές ώρες, ο χώρος στον Βοτανικό όπου πρόκειται να κατασκευαστεί τέμενος και ο οποίος τελούσε υπό κατάληψη.

Η αστυνομία προχώρησε σε 15 προσαγωγές. Τα άτομα που προσήχθησαν δεν πρόβαλαν αντίσταση κατά την επιχείρηση της αστυνομίας και μεταφέρθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και διμοιρία των ΜΑΤ. Σημειώνεται ότι ο χώρος θα φυλάσσεται πλέον όλο το 24ωρο.

Υπενθυμίζεται ότι οι καταληψίες είχαν προχωρήσει στην κατάληψη του χώρου υπό το πρόσχημα της φιλοξενίας αστέγων. Οι ίδιοι αποκαλούσαν τον χώρο «Hotspot για Έλληνες» και σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν μέλη συλλόγου που φέρεται να είχε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της ανέγερσης τεμένους.

«Η δράση αυτών των ομάδων θυμίζει εκδηλώσεις μίσους του παρελθόντος και εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια» αναφέρει από την πλευρά του σε ανακοίνωσή του ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Κωστής Παπαϊωάννου, ενώ σημειώνει ότι ο «προφανής σκοπός της ενέργειας είναι να παρεμποδιστεί η ανέγερση του τεμένους, η οποία, όπως είναι γνωστό, αποτελεί απόφαση της Πολιτείας και διεθνή υποχρέωση της χώρας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back