Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εκεί που έχει πάντα δροσιά

Εικόνα του άρθρου Εκεί που έχει πάντα δροσιά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/08/2016, 12:22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Την ώρα που το λεκανοπέδιο «σιγοψηνόταν» στους άνω των 30 Κελσίου ολόκληρη τη μέρα, στο Ζάβροχο, λίγο πριν τα σύνορα με την Αλβανία, είχε δροσιά για δύο λόγους: πρώτον, το φυσικό, καθότι δίπλα στο νερόμυλο, στο «Πριγκιπάτο του Ρογοζίου», ένα χώρο σχετικά καινούργιο και τρομερό, τρέχει το ποτάμι και κάθε σκαλί που κατεβαίνεις προς αυτό, πέφτει και 1 βαθμό ο υδράργυρος. Δεύτερον, γιατί έπαιζαν οι «Κάτω από το δέντρο» και ως γνωστόν, κάτω από τα δέντρα έχει πάντα δροσιά.

Οι «Κάτω από το δέντρο» είναι ένα περίπου supergroup της ελληνικής σκηνής. Παίζουν διάφοροι μουσικοί που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία ή έχουν μοιραστεί πανάξια σελίδες μερικών από των σημαντικότερων ελληνικών συγκροτημάτων: από τους «Σύνδρομο» και τα ανυπέρβλητα «Αδέσποτα σκυλιά» του Πουλικάκου, μέχρι τους Palyrria και τους De Traces. Αλλά αυτά είναι άλλες σελίδες.

Στη χτεσινή, αλλά και τρέχουσα, οι «Κάτω από το δέντρο» παίζουν ένα roots blues «παντρεμένο» με μελωδικές γραμμές που κάτι θυμίζουν έντονα, από την ελληνική μουσική παράδοση ή και το αντίθετο, ανάλογα με τη διάθεση. Σε αυτούς τους πειραματισμούς χωράνε οι ελληνικές διασκευές του It’s alright baby blue του Ντίλαν, το Hey Joe σε εκδοχή κοντά στον Γουίλι ντε Βιλ και το σκα ιδιωματάκι του, το What is and what sould never be των Zeppelin, καθώς επίσης και η δυνατότητα π.χ. να συμμετάσχει ο Γιάννης Χαλδούπης αν βρεθεί στο κοινό, με το πάντα εύκαιρο κλαρίνο του για ένα fusion δεκάλεπτο (πράγμα που έγινε χτες).

«Κάτω από το δέντρο» έχει πάντα δημιουργική δροσιά. Όπως επίσης και στο νερόμυλο, ένα από τα «κρυφά σημεία» αυτής της, εκπληκτικής και πάντα αποκαλυπτικής περιοχής, όπως είναι η Ήπειρος.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back