ΕΛΛΑΔΑ

Εκδόθηκε στην Ελλάδα η φυγόδικη Αντωνία Ηλία

Εικόνα του άρθρου Εκδόθηκε στην Ελλάδα η φυγόδικη Αντωνία Ηλία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/04/2024, 11:52
ΕΛΛΑΔΑ

H πρώην ανακρίτρια Αντωνία Ηλία, η οποία συνοδευόμενη από δύο αστυνομικούς της Ιντερπόλ προσγειώθηκε χθες το βράδυ στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος από την Μεγάλη Βρετάνια, αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα έκδοσης και στη συνέχεια στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών στο Εφετείο.

Η Αντωνία Ηλία, η οποία θεωρήθηκε από τους βασικούς πρωταγωνιστές του παραδικαστικού κυκλώματος, με την ολοκλήρωση των διαδικασιών θα μεταχθεί στις γυναικείες φυλακές στον Ελαιώνα Θηβών για να εκτίσει την ποινή των 13 χρόνων που της έχει επιβληθεί ερήμην της για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Το 2005, είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος  συνολικά 15 ατόμων (δικαστών,  δικηγόρων, ρασοφόρου Γιοσάκη , ενός γιατρού, κι ενός  δικαστικού υπαλλήλου) για 17 κατηγορίες κατά περίπτωση , μεταξύ των οποίων 4 κακουργηματικές πράξεις για στημένες δίκες και απάτη. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι δικαστές μέσα από το κύκλωμα που περιλάμβανε δικηγόρους κι έναν άνθρωπο  από την εκκλησία καθόριζαν  την έκβαση των δικών , με το κατάλληλο χρηματικό αντίτιμο.

Μετά την ποινική δίωξη που της ασκήθηκε, η πρώην ανακρίτρια είχε διαφύγει στο εξωτερικό. Τον Μάιο του 2011 είχε συλληφθεί από τις βρετανικές αρχές και τον Δεκέμβριο του 2012 κατάφερε να αποφυλακιστεί  με περιοριστικούς όρους και  φορώντας  βραχιολάκι.

Σε βάρος της εκκρεμούσαν πέντε ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης. Η ίδια δηλώνει αθώα και θύμα συμπαιγνίας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back