Λυκ πίσω

Αποδημητικά πτηνά εναντίον νέων φυλακών

Εικόνα του άρθρου Αποδημητικά πτηνά εναντίον νέων φυλακών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/07/2024, 19:24

Οι νέες φυλακές Ιωαννίνων αργούν ακόμη. Εδώ και τρία χρόνια έχει γίνει από τον Δήμο Ιωαννιτών παραχώρηση έκτασης 100 στρεμμάτων στην Κόντσικα, όπου το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σχεδιάζει να μετεγκαταστήσει τις φυλακές Σταυρακίου.

Σύμφωνα με το σχέδιο που είχε ανακοινωθεί, οι νέες φυλακές θα είναι μεγαλύτερες: για 600 κρατούμενους.

Ωστόσο, το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ζήτησε την εκπόνηση συμπληρωματικής μελέτης για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο για την ανέγερση του νέου σωφρονιστικού καταστήματος (σ.σ. το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο απαιτεί Προεδρικό Διάταγμα, γι αυτό και «πέρασε» από ΣτΕ). Η συμπληρωματική μελέτη πρέπει να αφορά την «επιρροή των ρυθμίσεων του Σχεδίου στην επίτευξη των στόχων διατήρησης -σε ικανοποιητική κατάσταση- των προστατευόμενων και αποδημητικών πτηνών».

Αυτή ήταν η απάντηση του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Ανδρέα Νικολακόπουλου σε ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Τσίμαρης.

Ο υφυπουργός επισημαίνει ακόμα στην απάντησή του ότι προς το σκοπό της εκπόνησης των απαιτούμενων προμελετών για την έγκριση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου, έχει συναφθεί προγραμματική σύμβαση με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το εν λόγω έργο ανατέθηκε στη Μονάδα Μελετών - Κατασκευών του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες για την εκπόνηση της συμπληρωματικής μελέτης, κατά τα οριζόμενα στη γνωμοδότηση του ΣτΕ.

Όσο για τη χρηματοδότηση του έργου, εφόσον ολοκληρωθούν όλες οι σχετικές διοικητικές διαδικασίες, δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη. Παλιότερα είχε λόγος για Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back