Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 23-01-2023, 15:19
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Την εορταστική εκδήλωση των Τριών Ιεραρχών, ημέρα των Ελληνικών Γραμμάτων, πραγματοποιεί το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, στις 19.00, στην αίθουσα τελετών «Γεώργιος Μυλωνάς», στην πανεπιστημιούπολη.

Η εκδήλωση θα ανοίξει με τον χαιρετισμό της πρύτανη, καθηγήτριας Άννας Κ. Μπατιστάτου.

Η καθηγήτρια του Τμήματος Ιατρικής Ευαγγελία Η. Ντζάνη θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας, με θέμα: «Η Παιδεία ως καταλύτης για την επίτευξη της ενιαίας Υγείας».

Θα ακολουθήσει απονομή τιμής στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας που αφυπηρέτησαν το περασμένο έτος, καθώς και απονομή βραβείου στον πρώτο εισαχθέντα φοιτητή του Τμήματος Φιλολογίας από την οικογένεια του αείμνηστου καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής και πρώην αντιπρύτανη Γεωργίου Σαββαντίδη.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μουσικό πρόγραμμα από φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Θα συμμετέχουν οι φοιτητές της τάξης του δρ. Ντμίτρι Γκουντίμοβ: Ηλιάνα Κουμπούρα, τσέλο, Φωτεινή-Ειρήνη Κουτσούκου, τσέλο, Ορφέας Λότσκο, τσέλο, Κατερίνα Σεγκούνα-Πλιόγκου, τσέλο, Θεόδωρος Σκούρτης, τσέλο, Ευθύμιος Σφαιρόπουλος, κόντρα μπάσο, και και οι διδάσκοντες: Ντμίτρι Γκουντίμοβ, τσέλο, και Βαλέρι Ισμαγκίλοβ, πιάνο.

Θα ερμηνεύσουν έργα των J.S. Bach, J. Klein, S. Rachmaninov και D. Schostakovich.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας μέσω του συνδέσμου: https://diavlos.grnet.gr/uoi την προγραμματισμένη ημέρα και ώρα.

Την ίδια μέρα, στις 9.30 το πρωί, θα τελεστεί το καθιερωμένο ετήσιο αρχιερατικό μνημόσυνο των Ευεργετών και Διδασκάλων της πόλης των Ιωαννίνων και της Ηπείρου, καθώς και των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου (Αρχιμανδρειό).

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα