ΗΠΕΙΡΟΣ

ΕΚΑΒ: «Πώς έγινε το περιστατικό» στο Καναλάκι

Εικόνα του άρθρου ΕΚΑΒ: «Πώς έγινε το περιστατικό» στο Καναλάκι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/07/2023, 21:40
ΗΠΕΙΡΟΣ

Το ΕΚΑΒ έρχεται να διαψεύσει δημοσίευμα (ανυπόγραφο) τοπικής ιστοσελίδας της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, σύμφωνα με το οποίο ένας 55χρονος στην περιοχή του Φαναρίου πέθανε σε καρότσα αγροτικού πηγαίνοντας στο νοσοκομείο, επειδή άργησε το ασθενοφόρο.

Το συγκεκριμένο δημοσίευμα έχει αναπαραχθεί σε πανελλαδικά μέσα ενημέρωσης.

Το ΕΚΑΒ, αφού κάνει λόγο για «ανακριβές» δημοσίευμα, αναφέρει το εξής:

«Την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023, στις 20:24, το ΕΚΑΒ Πρέβεζας δέχτηκε κλήση από την Άμεση Δράση (100) σχετικά με περιστατικό από την περιοχή του Σταυροχωρίου Πρέβεζας για άνδρα με απώλεια αισθήσεων.  

Ο συντονιστής του ΕΚΑΒ Πρέβεζας άμεσα διαβίβασε τη κλήση (20:25) στο Κέντρο Υγείας Καναλακίου για την αποστολή ασθενοφόρου οχήματος προς το συμβάν. Το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Καναλακίου, στελεχωμένο με διασώστη και ιατρό ξεκίνησε άμεσα (20:27) για το σημείο του συμβάντος. Στις 20:30 και σε απόσταση περίπου 800 μέτρων από το Κέντρο Υγείας Καναλακίου, συνάντησαν αγροτικό όχημα το οποίο μετέφερε τον εν λόγω ασθενή.

Με βάση την επίσημη ενημέρωση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου Ιονίων Νήσων, Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας, σχετικά με τη διαχείριση του εν λόγω περιστατικού, το ασθενοφόρο όχημα του Κέντρου Υγείας Καναλακίου σταμάτησε στο σημείο που συνάντησε το αγροτικό όχημα που μετέφερε τον ασθενή και άμεσα ο γιατρός πραγματοποίησε έναρξη Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) με χρήση αυτομάτου εξωτερικού απινιδωτή (AED).

Δεδομένου ότι η απόσταση από το Κέντρο Υγείας Καναλακίου ήταν κοντινή και για να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος, ο γιατρός ζήτησε από τον οδηγό του αγροτικού οχήματος να ξεκινήσει και να κατευθυνθεί (με τη συνοδεία του ασθενοφόρου) προς το Κέντρο Υγείας ενώ ο ίδιος συνέχισε αδιάκοπτα και υπερβάλλοντας εαυτόν την πραγματοποίηση της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης στον ασθενή.

Στις 20:35 το αγροτικό όχημα αφίχθη στο Κέντρο Υγείας Καναλακίου, όπου συνεχίστηκε η προσπάθεια Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης για περισσότερο από μία ώρα, χωρίς αποτέλεσμα.

Κατόπιν των παραπάνω, είναι εμφανές ότι τέτοιου είδους δημοσιεύματα βάλουν ευθέως τον επαγγελματισμό και την αυταπάρνηση όλου του υγειονομικού προσωπικού, που με υπεράνθρωπες προσπάθειες προασπίζονται 24 ώρες το 24ωρο το κοινωνικό αγαθό της δημόσιας υγείας».


* Φωτό αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back