Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έκθεση ζωγραφικής του Γ. Τόλη

Εικόνα του άρθρου Έκθεση ζωγραφικής του Γ. Τόλη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/12/2022, 16:06
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Έκθεση ζωγραφικής του Γεωργίου Τόλη με τίτλο: «Ένα βήμα πιο πέρα από τη φαντασία» διοργανώνει από 11 έως 30 Δεκεμβρίου το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, στον εκθεσιακό χώρο του. Τα εγκαίνια θα γίνουν την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, στις 18:00.

Για τον ζωγράφο και το έργο του θα μιλήσουν ο συνδιευθυντής του Μουσείου Ελληνικής Ιστορίας Παύλου Βρέλλη, Κωνσταντίνος Βρέλλης, και η αρχαιολόγος Κωνσταντίνα Ζήδρου. Θα συμμετέχει μουσικό σύνολο του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων: Γεράσιμος Λώλης, βιολί, Αλέξανδρος Λώλης, βιολί, Αλέξανδρος Θεοχάρης, βιόλα, Αμβρόσιος Βλαχόπουλος, βιολοντσέλο.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 11:00 – 13:00 και 18:00 – 21:00 (πλην αργιών)

Σύμφωνα με το βιογραφικό: Ο Γεώργιος Τόλης γεννήθηκε το 1954, στον Πεντόλακκο Ιωαννίνων. Ασχολήθηκε με τη ζωγραφική από το Δημοτικό Σχολείο.

Φοίτησε στη Ζωσιμαία Σχολή Ιωαννίνων, όπου είχε καθηγητή τον γλύπτη και ζωγράφο Παύλο Βρέλλη. Εκεί συνειδητοποίησε ότι αγαπούσε πολύ τη ζωγραφική αλλά για βιοποριστικούς λόγους δεν επέλεξε να σπουδάσει στη Σχολή Καλών Τεχνών. Σπούδασε Τεχνολόγος Πολιτικός Μηχανικός και εργάστηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών. Μέσω της δουλειάς του είχε τη δυνατότητα να ζήσει σε μακρινές χώρες. Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις που διοργάνωσε το Ελληνικό Κέντρο Πολιτισμού Μόσχας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back