ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Είχε και τροχιοδεικτικά στην χειραποσκευή του

Εικόνα του άρθρου Είχε και τροχιοδεικτικά στην χειραποσκευή του
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/05/2018, 17:56
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πραγματικά δεν γνωρίζουμε το σκεπτικό της πράξης του 56χρονου που επιχείρησε να μπει στο αεροπλάνο και να περάσει απαρατήρητος, έχοντας στην τσάντα του 81 φυσίγγια διαφόρων τύπων.

Συγκεκριμένα προχθές το βράδυ στα Γιάννενα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων συνέλαβαν στο αεροδρόμιο τον εν λόγω 56χρονο ημεδαπό επειδή κατά τον έλεγχο επιβίβασής του, διαπιστώθηκε να έχει σε χειραποσκευή του, τα παρακάτω:

Περίστροφο κρότου – αερίου, 13 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου, διαφόρων διαμετρημάτων, 2 τροχιοδεικτικά φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου, 65 αβολίδωτα φυσίγγια κρότου αερίου και 1 αβολίδωτο φυσίγγιο πολεμικού τυφεκίου.

Σε έρευνα που ακολούθησε σε σπίτι του 56χρονου σε χωριό του Ανατολικού Ζαγορίου Ιωαννίνων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:

Πιστόλι, διαμετρήματος 9 mm, 2 γεμιστήρες, 262 φυσίγγια, διαμετρήματος 9mm και 4 αβολίδωτα φυσίγγια.

Ο δράστης με τη σε βάρος του δικογραφία που σχηματίστηκε για παράνομη οπλοφορία και παραβίαση όρων ασφαλούς φύλαξης κατά περίπτωση θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα. 

Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων


30ΧΡΟΝΟΣ ΜΕ ΒΑΡΥ ΟΠΛΙΣΜΟ

Συνελήφθη, χθες στο Ασπροκκλήσι Φιλιατών Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας με τη συμμετοχή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) και του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας,  στην κατοχή του οποίου βρέθηκε βαρύς οπλισμός (κεντρική φωτογραφία).

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών και στοιχείων, συνελήφθη χθες ο 30χρονος, σε πυκνόφυτη και δύσβατη περιοχή στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, διότι όπως προέκυψε από την έρευνα, μετέφερε, κατείχε και απέκρυψε στην παραπάνω περιοχή, ένα σακίδιο που περιείχε τα παρακάτω: 

  • τρία πολεμικά τυφέκια «kalashnikov»
  • τρεις γεμιστήρες και
  • 42 φυσίγγια, διαμετρήματος 7,62 mm.

Επίσης, στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο καθώς και τα χρηματικά ποσά των 65 ευρώ και 100 δολαρίων ΗΠΑ.

Τα κατασχεθέντα όπλα θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση. 

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του για εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή όπλων, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση  Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.


ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ ΚΛΟΠΗΣ

Στο υπόλοιπο αστυνομικό δελτίο. Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Άρτας, υπόθεση κλοπής από μονοκατοικία στη Γραβιά Άρτας και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος ενός 24χρονου ημεδαπού.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο 24χρονος εμπλέκεται στην παραπάνω κλοπή, που έγινε πρωινές ώρες της 22-03-2015, απ’ όπου αφαιρέθηκαν χρυσαφικά και κοσμήματα. 

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.


ΕΚΛΕΨΕ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων συνέλαβαν, χθες 4 Μαΐου, τα ξημερώματα, έναν 25χρονο υπήκοο Αλγερίας με την κατηγορία της κλοπής κινητού τηλεφώνου από ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά και για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων. 


ΠΟΡΤΟΦΟΛΑΣ 

Στην Πρέβεζα αστυνομικοί με τη συνδρομή ανδρών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν 53χρονο ημεδαπό με την κατηγορία της κλοπής πορτοφολιού 52χρονης εργαζόμενης σε κλινική του νοσοκομείου πόλης.

Ακολούθησαν επιστάμενες αναζητήσεις των αστυνομικών, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τον άμεσο εντοπισμό του 53χρονου και τη σύλληψή του.  

Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας. 


ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Συνελήφθη, χθες (04-05-2018) το πρωί στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Επίσης, χθες 04-05-2018 το μεσημέρι στην Περιφερειακή Οδό Άρτας, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 28χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία συσκευασία με ακατέργαστη ινδική κάνναβη, βάρους 3,18 γραμμαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back