ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελέας για τις ομοφοβικές δηλώσεις Μπέου

Εικόνα του άρθρου Εισαγγελέας για τις ομοφοβικές δηλώσεις Μπέου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/10/2023, 15:37
ΕΛΛΑΔΑ

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, με παραγγελία της προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, ζητεί να διερευνηθούν αυτεπάγγελτα τα αδικήματα της δημόσιας υποκίνησης βίας ή μίσους για τις δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου.

Συγκεκριμένα, ο επανεκλεγείς δήμαρχος στο Βόλο από τον α’ γύρο, με το ποσοστό 57%, αμέσως μετά τη νίκη του έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Και έχεις κάποιες εκπομπές και κάποιους δημοσιογράφους που αντί να σταθούν στην ουσία κάθονται και ασχολούνται με τον με τον Κασσελάκη. Για τρέλα μιλάμε. Ο οποίος είπε ‘επειδή δεν ξέρω πώς να συμπεριφερθώ στα κορίτσια’ θα ήθελε να υιοθετήσει δυο αγόρια. Δηλαδή τι θες να πεις ρε π… ότι εμείς οι υπόλοιποι Έλληνες θα υιοθετούμε παιδιά να παράγουμε π…δες; Ρε είναι αυτή είναι η Ελλάδα;».

Η κ. Αδειλίνη στην παραγγελία της μιλά για κίνδυνο υποκίνησης μίσους και εκδήλωσης εχθρικών πράξεων κατά ομοφυλοφίλων, ζητώντας την ποινική διερεύνηση των δηλώσεων του κ. Μπέου.

Παρέμβαση της δικαιοσύνης είχε ζητήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα το γραφείο Τύπου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας χαρακτήρισε αυτονόητο και επιβεβλημένο τον ποινικό και πειθαρχικό έλεγχο αναφορικά με το ομοφοβικό, ρατσιστικό παραλήρημα του Μπέου. «Ακόμη πιο επιβεβλημένη η καταδίκη και κυρίως η απομόνωση τέτοιων συμπεριφορών και απόψεων από τον λαό του Βόλου και όλης της χώρας» σημειώνει το ΚΚΕ.




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back