Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ειρηνευτικές αποστολές… με το ζόρι

Εικόνα του άρθρου Ειρηνευτικές αποστολές… με το ζόρι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/09/2024, 17:07
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων με ανακοίνωσή της, διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι στελέχη της, υποχρεούνται να συμμετάσχουν σε «ειρηνευτικές αποστολές», ακόμα και αν δεν το επιθυμούν.

Σύμφωνα με τη σχετική διαταγή, οι σχηματισμοί του Γ’ΣΣ πρέπει να προτείνουν στελέχη που πληρούν τα απαραίτητα προσόντα, ανεξάρτητα από το αν επιθυμούν την συμμετοχή τους .

«Η Ένωσή μας πιστευει ακράδαντα ότι στα πλαίσια της μέριμνας προσωπικού το κύριο κριτήριο επιλογής οφείλει να είναι η επιθυμία του στελέχους, για τη συμμετοχή του σε αυτου του είδους τις αποστολές. Αυτό προασπίζει τόσο την επιτυχία της αποστολής όσο και την φροντίδα της υπηρεσίας προς τους συναδέλφους» τονίζει η ΕΣΠΕΕΙ και συμπληρώνει ότι, μαζί με τα υπόλοιπα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη της, «οι διαταγές σε αυτό το πνεύμα προσθέτουν περισσοτερο άγχος και πίεση στο ήδη επιβεβαρυμένο εργασιακό και οικογενειακό περιβάλλον, ειδικά εάν αναλογιστούμε τους λόγους (υγείας, οικογενειακούς, οικονομικούς) που οδηγούν το στέλεχος στο να μην δηλώνει επιθυμία για τη συμμετοχή του σε τέτοιου είδους αποστολές».

Εν τέλει, ζητάει οι αποστολές αυτές (που ενίοτε σηματοδοτούν ελληνική εμπλοκή σε καθόλου ειρηνικές περιστάσεις) να αποτελούνται αποκλειστικά από στρατιωτικούς που το επιθυμούν, κάτι που «θα επιτευχθεί με αυξήση των οικονομικών απολαβών» όπως τονίζει η Ένωση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back