δεη πισω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης»

Εικόνα του άρθρου «Είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/12/2020, 16:22
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Από την ερχόμενη Τρίτη 22 Δεκεμβρίου και όλες τις μέρες πλην 25-26 Δεκεμβρίου και 1 Ιανουαρίου, μέχρι 10 Ιανουαρίου, 8.30-15.00, θα γίνονται δωρεάν rapid tests στο νοσοκομείο Χατζηκώστα, σε συνεργασία με τις ΚΟΜΥ και το νοσοκομείο. Αυτό ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, ο οποίος προειδοποίησε πολλές φορές για τον κίνδυνο νέας εξάπλωσης της πανδημίας στις γιορτές, εξαιτίας των μετακινήσεων.

«Έρχεται κόσμος από παντού» είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε, ειδικά τους φοιτητές-τριες που επιστρέφουν σπίτια τους, να κάνουν πρώτα rapid test και να κρατάνε αποστάσεις και να φορούν μάσκες, προκειμένου να αποφευχθεί η «οικιακή» μετάδοση. Επίσης, ο περιφερειάρχης έκανε και την… αγαπημένη του αναφορά-έκκληση για «αποφυγή των πάρτι».

Ήσυχος πάντως, δεν ήταν. Προειδοποίησε ότι «υπάρχει θέμα» με Βορειοηπειρώτες που μετακινούνται από την Αθήνα προς Αλβανία για τις γιορτές. «Ξέρετε πολύ καλά ότι είμαι δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους, αλλά μετά θα γυρίσουν» είπε, μιλώντας για την επιδημιολογική επιβάρυνση που ενδεχομένως να παρατηρηθεί.

«Είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης» είπε ξανά, λέγοντας ότι ναι μεν υπάρχει μια καθοδική τάση στην Ήπειρο, αλλά θα πρέπει αυτή η κατάσταση να «προστατευτεί».

«Να είμαστε αυστηροί πρώτα με τους εαυτούς μας» τόνισε και διευκρίνισε ότι η Πολιτική Προστασία «δίνει άδειες με φειδώ» για μετακινήσεις.

Επίσης, την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου και την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου (ώρες 9 .00- 14.00), θα γίνουν drive through tests στην κεντρική πλατεία.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3