Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Είκοσι εννιά δωρεάν μεταπτυχιακά στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου Είκοσι εννιά δωρεάν μεταπτυχιακά στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/07/2018, 11:35
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Είκοσι εννιά δωρεάν μεταπτυχιακά προγράμματα θα λειτουργήσουν το νέο ακαδημαϊκό έτος στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας.

Ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου, στην εφ όλης της ύλης συνέντευξή του, μίλησε για τα μεταπτυχιακά, αλλά και για το νέο σύστημα εισαγωγή στα πανεπιστήμια, το οποίο, όπως τόνισε, θα ισχύσει από το 2020.

Ο κ. Γαβρόγλου είπε ότι μέσα σε ένα χρόνο «αυξήθηκαν κατ’ αρχήν τα δωρεάν μεταπτυχιακά κατά 20%. Δηλαδή είχαμε 211, θα σας δώσουμε τα νούμερα, και είμαστε τώρα στα 259 μεταπτυχιακά δωρεάν. Απολύτως δωρεάν».

Συμπλήρωσε επίσης ότι αυξήθηκαν και τα επί πληρωμή (από 735 σε 923), προσθέτοντας ότι «το θέμα όμως δεν είναι ποσοτικό (…) το θέμα είναι το ποιοτικό και γι’ αυτό έχουμε την επιτροπή η οποία μελέτησε έναν – έναν τους φακέλους και ενέκρινε ένα τεράστιο ποσοστό από την πρώτη φορά. Υπήρξε αναπομπή, δεν υπήρξε απόρριψη, δεν είχε αυτή την αρμοδιότητα, υπήρξε αναπομπή και πολλά από τα μεταπτυχιακά που επανήλθαν διορθωμένα, εγκρίθηκαν».

Επίσης, τόνισε ότι πέρυσι έγινε δεκτό το 88% των αιτημάτων αδελφών φοιτητών για μετεγγραφή (923 μετεγγραφές συνολικά), σε ένα έτος που έγιναν 8.964 μετεγγραφές.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back