Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Εικόνες από το ντελίβερι του μέλλοντος

Εικόνα του άρθρου Εικόνες από το ντελίβερι του μέλλοντος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/01/2019, 13:33
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Τετράποδα «σκυλάκια»-ρομπότ πηδούν από ένα βανάκι ντελίβερι χωρίς οδηγό, μεταφέροντας πακέτα στην πόρτα του παραλήπτη: αυτό είναι το σύστημα ντελίβερι του μέλλοντος που παρουσίασε στο τελευταίο CES (Consumer Electronics Show) στο Λας Βέγκας η γερμανική εταιρεία Continental Automotive, σε συνεργασία με την ελβετική εταιρεία εφαρμογών ρομποτικής ANYbotics.

Η ιδέα είναι συνδυασμός του CubE, του απολύτως αυτόνομου ρομπο-ταξί της Continental και των τετράποδων ρομπότ της ANYbotics που μπορούν να ανοίξουν πόρτα και να χρησιμοποιήσουν ασανσέρ. Το βανάκι μεταφέρει τα «σκυλάκια»-ρομπότ στον σωστό προορισμό, και αυτά από την πίσω πόρτα κατεβαίνουν για να αφήσουν το πακέτο στο κατώφλι του παραλήπτη.

Η επίδειξη στο CES ήταν εντυπωσιακή. Το «σκυλάκι»-ρομπότ πήδηξε από την πίσω πόρτα του βαν, διέσχισε το κηπάκι μπροστά από την κατοικία, σκαρφάλωσε τα σκαλιά ως την πόρτα. «Ξεκρέμασε» το δέμα από την πλάτη του και το τοποθέτησε στο κατώφλι, πριν χτυπήσει το κουδούνι με έναν από τους βραχίονές του.

«Με τη βοήθεια του ντελίβερι με ρομπότ, το όραμα της Continental για ανεμπόδιστη κινητικότητα μπορεί να επεκταθεί μέχρι το κατώφλι του σπιτιού σας» τόνισε ο επικεφαλής του τμήματος Chassis & Safety της Continental Automotive, Ραλφ Λάουξμαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back