Oikonomou pisoi
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το μέλλον της αυτοκίνησης στην CES International 2020

Εικόνα του άρθρου Το μέλλον της αυτοκίνησης στην CES International 2020
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/01/2020, 11:57
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η CES International 2020, είναι η μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας και φιλοξενείται στο Συνεδριακό Κέντρο του Λας Βέγκας. Ανοίγει τις πύλες της σήμερα και θα παραμείνει ανοικτή έως τις 10 Ιανουαρίου.

Περισσότερες από 160 εταιρείες τεχνολογίας αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων 10 μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών, συμμετέχουν φέτος. Αρκετά κορυφαία στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας θα ενημερωθούν για τις παγκόσμιες εξελίξεις.

To BMW Group, θα παρουσιάσει το όραμά του για τη μελλοντική εμπειρία μετακίνησης. Η παρουσία του κατασκευαστή πολυτελών οχημάτων στην Έκθεση Ηλεκτρονικών Καταναλωτικών Προϊόντων (CES) 2020 συνοψίζεται στο hashtag #ChangeYourPerspective. Σύμφωνα με το δόγμα της, η εταιρία δεν στοχεύει απλά να κατανοήσει τις απαιτήσεις της μελλοντικής μετακίνησης αλλά και να βρει τις κατάλληλες λύσεις και απαντήσεις.

Επί μία επταετία, το BMW i3 λειτουργεί ως πρεσβευτής της ηλεκτρικής οδηγησης, της βιωσιμότητας και της συνδεσιμότητας σε αστικές περιοχές. Τα στοιχεία αυτά το βοήθησαν να αναδειχτεί σε παγκόσμιο best-seller στην κατηγορία πολυτελών compact ηλεκτρικών οχημάτων.

Τώρα, το BMW Group φέρνει το BMW i3 Urban Suite στη φετινή CES στο Las Vegas, προσφέροντας μία εμπειρία μετακίνησης προσαρμοσμένης αποκλειστικά στις ατομικές ανάγκες των επιβατών.

Οι σχεδιαστές πήραν ένα στάνταρ μοντέλο BMW i3 και το μεταμόρφωσαν πλήρως (χωρίς να αγγίξουν το κάθισμα του οδηγού και το ταμπλό) διαμορφώνοντας το εσωτερικό έτσι ώστε να αποπνέει την αίσθηση ενός 'boutique hotel'. Στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένας φιλόξενος χώρος, το τέλειο μέρος για ξεκούραση, ψυχαγωγία μέσα στο αυτοκίνητο ή ακόμα και εργασία με τις ανάλογες ρυθμίσεις.

Αυτό επιτεύχθηκε, μεταξύ άλλων, με την προσθήκη ενός μεγάλου, άνετου καθίσματος με υποπόδιο, πολύ γρήγορη σύνδεση 5G με τον έξω κόσμο, μία οθόνη που ξεδιπλώνεται από την επένδυση οροφής και μία προσωπική Ζώνη Ήχου (Sound Zone).

Το BMW i3 Urban Suite αντιπροσωπεύει το επόμενο βήμα απέναντι τη δέσμευση του BMW Group για βιώσιμη μετακίνηση. Το όχημα βασίζεται σε μία ολιστική φιλοσοφία για υπεύθυνη χρήση πόρων, που περιλαμβάνει κινητήρες με μηδενικές εκπομπές ρύπων, την προσεκτική επιλογή υλικών και τις μεθόδους παραγωγής. Υφάσματα που περιέχουν ανακυκλωμένα υλικά συνδυάζονται με πιστοποιημένο ξύλο και δέρμα επεξεργασμένο με ελαιόλαδο, ενώ τα πατάκια κατασκευάζονται από ανακυκλωμένα υλικά που μπορούν να επανατροφοδοτούνται στο κύκλο των υλικών, σύμφωνα με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την CES, ένας στόλος στάνταρ αυτοκινήτων BMW i3 μετατράπηκαν σε Urban Suites στο Μόναχο και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Las Vegas, όπου επίσης κοσμούν τους δρόμους της πόλης. Όποιος επιθυμεί αυτοκίνητο με σοφέρ για να φτάσει στον επιθυμητό προορισμό μπορεί να χρησιμοποιήσει μία ειδική εφαρμογή για να παραγγείλει ένα από τα BMW i3 Urban Suites.

Το αυτοκίνητο θα προσφέρει στον επιβάτη του μία καινοτόμα εμπειρία βιώσιμης μετακίνησης από πρώτο χέρι, αποδεικνύοντας ότι η πολυτέλεια στις μετακινήσεις του μέλλοντος δεν θα έχει καμία σχέση με το μέγεθος του οχήματος.

Η Fisker, θα κάνει το ντεμπούτο του ολοκαίνουργιου Ocean crossover, που θα τροφοδοτείται με μπαταρία ιόντων λιθίου 80 kWh και με αναμενόμενη εμβέλεια έως και 480 χλμ. Η παραγωγή θα αρχίσει στα τέλη του 2021, αναφέρει το Automotive News Europe.

Η Ford, θα παρουσιάσει το Mustang Mach-E crossover. Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο, έχει αυτονομία 480 χλμ. και είναι η απάντηση της μάρκας στην Tesla, την General Motors και άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων που επενδύουν στην ανάπτυξη αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων μεγάλης εμβέλειας.

Η GM, θα παρουσιάσει την ενσωμάτωση του εικονικού βοηθού Alexa Auto της Amazon, με φωνητικό ελεγχό, στο νέο Cadillac CT5.

Η Honda, θα παρουσιάσει τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί από κοινού από την εταιρία της Honda, Xcelerator. Ξεχωρίζουν ο προσωπικός βοηθός που δέχεται φωνητικές εντολές και η τεχνολογία «Smartphone as Brain», η οποία επιτρέπει στους οδηγούς να χρησιμοποιούν με ασφάλεια το κινητό τους τηλέφωνο ενώ βρίσκονται στο δρόμο.

Η Hyundai, θα αποκαλύψει λεπτομέρειες σχετικά με εάν ιπτάμενο όχημα και ένα εξαιρετικά προσαρμόσιμο πρωτότυπο αυτοκίνητο με δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης. Η αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ότι προγραμματίζει να εξελιχθεί σε «ευφυή φορέα παροχής κινητής τηλεφωνίας» έως το 2025 και θα επενδύσει περισσότερα από 50 δις δολάρια σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα και αυτοκίνητα κυψελών καυσίμου, αυτόνομη οδήγηση, ταξί και υπηρεσίες κινητικότητας.

Η Mercedes, θα αποκαλύψει ένα όχημα το οποίο θα διαθέτει μια εντελώς νέα μορφή αλληλεπίδρασης μεταξύ ανθρώπων, τεχνολογίας και φύσης. Η Mercedes δήλωσε ότι θα εισαγάγει στο στόλο της 10 αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι το 2022.

Η Nissan, θα παρουσιάσει το Ariya Concept, ένα πρωτότυπο όχημα που συνδυάζει προηγμένες τεχνολογίες σε μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα EV. Το crossover με τις μηδενικές εκπομπές ρύπων, ενσαρκώνει το όραμα του Nissan Intelligent Mobility, αντιπροσωπεύοντας μια εκτεταμένη γκάμα τεχνολογιών και υπηρεσιών που υπόσχεται σε οδηγό και επιβάτες μια καινοτόμο οδηγική και ιδιοκτησιακή εμπειρία, στο μέλλον.

Η Renault, θα παρουσιάσει την τεχνολογία που επιτρέπει στις συνδεδεμένες συσκευές στο σπίτι να ελέγχονται από ένα ταμπλό αυτοκινήτου. Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να παρουσιάσει μια μονάδα κυψελών καυσίμου που καταναλώνει υδρογόνο. Υπόσχεται τριπλασιασμό της αυτονομίας σε σχέση με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μηδενικών εκπομπών.

Η Toyota θα αποκαλύψει λεπτομέρειες γύρω από το νέο οικοσύστημα για την κινητικότητα και θα παρουσιάσει διάφορα οχήματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back