Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 6-11-2019, 17:21
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ξεκίνησε η κατασκευή του ειδικού νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου στο Γλυκόριζο Άρτας. Η κατασκευή του σχολείου έχει ενταχθεί από τον Δήμο Αρταίων στο ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Ηπείρου) με προϋπολογισμό 4 εκ. ευρώ.

«Το νέο Ειδικό Σχολείο, Νηπιαγωγείο και Δημοτικό ήταν στις άμεσες προτεραιότητές μας, ώστε να δώσουμε λύση στο χρόνιο πρόβλημα που υπήρχε. Πλέον, με την κατασκευή του Σχολείου, αλλά και με την συνεργασία με τις υπάρχουσες δομές, όπως το ΕΕΕΕΚ Άρτας, ο Σύλλογος ΑμεΑ Άρτας, ο Σύλλογος «Αγκαλιά», ο Σύλλογος «Αγία Θεοδώρα», δημιουργείται ένα ευρύ φάσμα σύγχρονων δομών για την εκπαίδευση και την ανάπτυξη των παιδιών με ειδικές ανάγκες.Σκοπός μας είναι να παρέχουμε ολοκληρωμένες υποδομές σε όλες τις ηλικίες και για όλα τα παιδιά» αναφέρει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αρταίων, τα νέα κτίρια θα ανεγερθούν σε έκταση 9 περίπου στρεμμάτων εντός του οικισμού Γλυκορίζου, πίσω από την πλατεία και το ΕΕΕΕΚ. Το ισόγειο θα περιλαμβάνει τις αίθουσες διδασκαλίας και τα εργαστήρια, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, βιβλιοθήκη, κυλικείο χώρο φαγητού, τους χώρους φυσικής αγωγής και συγκεκριμένα γυμναστικής, υδροθεραπείας, εργοθεραπείας, φυσικοθεραπείας, τα γραφεία των θεραπευτών σε συνέχεια των χώρων φυσικής αγωγής. Το Νηπιαγωγείο τοποθετείται επίσης στο ισόγειο. Προβλέπεται για αυτό ανεξάρτητη είσοδος από τον περιβάλλοντα χώρο, ώστε να μην υπάρχει εμπλοκή νηπίων με τα υπόλοιπα παιδιά. 

Στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται η προμήθεια απαραίτητου εξοπλισμού προκειμένου το σχολείο να καταστεί πλήρως λειτουργικό.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα