Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Έγχρωμες επιφάνειες άυλοι χώροι» στον Τεχνοχώρο

Εικόνα του άρθρου «Έγχρωμες επιφάνειες άυλοι χώροι» στον Τεχνοχώρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/05/2019, 10:11
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την αναδρομική έκθεση του εικαστικού Σπύρου Παπασπύρου, με τίτλο «Έγχρωμες Επιφάνειες Άυλοι Χώροι», θα φιλοξενήσει η αίθουσα τέχνης «Τεχνοχώρος» (Ζυγομάλλη 16, Ιωάννινα) από τις 4 έως τις 17 Ιουνίου. Τα εγκαίνια θα γίνουν στις 4 Ιουνίου στις 20.00. Η έκθεση θα λειτουργεί Δευτέρα-Τετάρτη-Σάββατο 9.30-14.30 και Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή 9.30-14.30 και 17.30-21.30.

Αφορμή για την έκθεση στάθηκε η συμμετοχή του γιαννιώτη εικαστικού σε μια ομαδική έκθεση στη Θεσσαλονίκη, όπου μετέφερε με μεταξοτυπία σε πλεξιγκλάς ένα έργο που είχε φτιάξει το 1977 στη Φλωρεντία με ακριλικό. Ως επακόλουθο συνέχισε να δουλεύει πάνω σε παλιά έργα του, που από τα περισσότερα σωζόταν μόνο κάποια προσχέδια και φωτογραφίες, μεταφέροντας τα με μεταξοτυπία σε χαρτί ή πλεξιγκλάς. Ταυτόχρονα δημιουργήθηκαν και κάποια καινούργια έργα, με τη διαφορά να είναι εμφανής. Εν ολίγοις, στην έκθεση θα δοθεί στο κοινό η δυνατότητα να απολαύσει έργα του Σπύρου Παπασπύρου από την πρώτη σύνθεση του 1973 μέχρι σήμερα, μια εικαστική πορεία 46 περίπου χρόνων. 

«Για τον Σπύρο Παπασπύρου το χρώμα έχει μεγάλη σημασία. Οι μεταξοτυπίες του αρθρώνονται με γεωμετρικά σχήματα και επιφάνειες καθαρού χρώματος. Είναι ένας καλλιτέχνης της λεπτομέρειας, της εξαιρετικής προσοχής, της αυστηρής επεξεργασίας της αρχικής του ιδέας, των πολλών δοκιμών και προσχεδίων», αναφέρει η αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστορίας της Τέχνης στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Α. Αδαμοπούλου σε σχετικό σημείωμα. 

Ο Σπύρος Παπασπύρου γεννήθηκε στις 11 Μαρτίου του 1954 στα Ιωάννινα. Σπούδασε στον «Α.Τ.Ο.» (Σχολές Δοξιάδη) Συντήρηση-Αντιγραφή Έργων Τέχνης (1973-1975). Από το 1975 έως το 1980 σπούδασε Restauro στο Universita Internazionale del Arte της Φλωρεντίας και Ζωγραφική στην Accademia di Belle Arte στο εργαστήριο του pr. Ciulietti (1935 – 2003). Δίδαξε σε Γυμνάσια και λύκεια, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στη Ζ.Π.Α. Ιωαννίνων στην Εκκλησιαστική Ακαδημία Βελλάς και στο Τ.Ε.Ι. Ηπείρου. Με απόσπαση εργάστηκε στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ως καλλιτεχνικός υπεύθυνος εκδόσεων. Έχει οργανώσει μία ατομική έκθεση και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές. Ζει στην Αθήνα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back