Λυκ πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Διπλή έκθεση στον Τεχνοχώρο

Εικόνα του άρθρου Διπλή έκθεση στον Τεχνοχώρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/05/2019, 23:34
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 20:30 η γκαλερί «Τεχνοχώρος» ξεκινάει την έκθεση των εικαστικών projects της Δήμητρας Γούση «GR 2130005: Ρηχό Μέλλον» και της Πέννυς Νουτσοπούλου «QR Code: Apoclisi». Πρόκειται για τους καρπούς των ερευνητικών και καλλιτεχνικών τους εργασιών που πραγματοποίησαν στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού προγράμματος «Τέχνη και Δημόσιος Χώρος» της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Τα  εγκαίνια  θα γίνουν την  Πέμπτη 16 Μαΐου στις 20:30 και η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 27 Μαΐου 

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη-Σάββατο 9.30-14.30, Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή 9.30-14.30 και 17.30-21.30, Ζυγομάλλη 16.

«Στις δυο πολύ διαφορετικές εικαστικές προτάσεις διερευνώνται η σχέση και η αλληλεπίδραση ανάμεσα στη φύση, στην τεχνολογία, στην τέχνη και στο δημόσιο χώρο και η κάθε καλλιτέχνιδα συνεισφέρει στον ιδιότυπο αυτό διάλογο τους προσωπικούς της προβληματισμούς» αναφέρει ο Τεχνοχώρος.

Η Δήμητρα Γούση είναι γλύπτρια, απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με πολυάριθμες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στο ενεργητικό της

Η γλύπτρια Πέννυ Νουτσοπούλου είναι αριστούχος απόφοιτη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας με πλούσια εκθεσιακή δραστηριότητα και πολλές εικονογραφήσεις στον περιοδικό τύπο. Εικονογραφική αφετηρία της δουλειάς της «QR Code: Apoclisi» αποτελεί η μορφή του QR Code, του μικρού γραμμικού κώδικα που απαντάται σε διαφορετικές μορφές στο δημόσιο χώρο παρέχοντας πληροφορίες.

Τα δύο εικαστικά projects συνοδεύονται από ενημερωτικούς καταλόγους με κείμενα της ιστορικού τέχνης Ελένης Μάργαρη.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back