Oikonomou pisoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εγκύκλιος για την εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών

Εικόνα του άρθρου Εγκύκλιος για την εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/12/2018, 17:25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εγκύκλιο για την εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών των μη Μισθωτών που καταβάλλουν εισφορές στον ΕΦΚΑ για κύρια και υγειονομική περίθαλψη περιλαμβάνει εγκύκλιος του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Τ. Πετρόπουλου.

Σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσου Πετρόπουλου, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», το συνολικό εισόδημα που υπόκειται σε ασφαλιστικές εισφορές σε περίπτωση πολλαπλής άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας (μισθωτής και μη μισθωτής ή πολλαπλής μη μισθωτής) δεν μπορεί αθροιστικά να υπερβαίνει σε μηνιαία βάση το 10πλάσιο του βασικού μισθού άγαμου μισθωτού άνω των 25 ετών (σήμερα 5.860,80 ευρώ).

Ως προς το κατώτατο όριο, το μηνιαίο εισόδημα μη μισθωτού δεν μπορεί αθροιστικά να υπολείπεται του ποσού που αντιστοιχεί στο βασικό μισθό άγαμου μισθωτού άνω των 25 ετών (σήμερα 586,08 ευρώ) ή του 70% αυτού για τους ασφαλισμένους του πρώην ΟΓΑ και τους ασφαλισμένους του πρώην ΟΑΕΕ και του ΕΤΑΑ κάτω 5ετίας (σήμερα 410,26 ευρώ). Για τους μισθωτούς με πλήρη απασχόληση άνω ή κάτω των 25 ετών, ο μηνιαίος μισθός δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού 586,08 ευρώ ή 510,95 ευρώ, αντίστοιχα.

Ολόκληρη η εγκύκλιος: Εγκύκλιος.pdf

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back