Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εγκαίνια μετακόμισης ΚΕΠ…

Εικόνα του άρθρου Εγκαίνια μετακόμισης ΚΕΠ…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/07/2017, 00:02
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Και επίσημα ο δήμος Ιωαννιτών απέκτησε ένα Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). Πιο συγκεκριμένα απέκτησε ένα σύγχρονο κτίριο για το ΚΕΠ, στο κέντρο της πόλης, εκεί που στεγαζόταν μέχρι πρόσφατα η ΔΕΥΑΙ, με αναβαθμισμένο το εργασιακό περιβάλλον αλλά και με καλύτερη πρόσβαση των πολιτών.

Για την ιστορία, το κεντρικό ΚΕΠ ξεκίνησε την πορεία του πριν από 15 χρόνια σε ένα γραφείο της τότε Νομαρχίας Ιωαννίνων, για να περάσει με τον «Καλλικράτη» στην αρμοδιότητα του Δήμου. Το 2011, το ΚΕΠ μετακόμισε σε ένα ισόγειο κτίριο στην οδό Ναπ. Ζέρβα. Έξι χρόνια μετά, έχει επιτέλους μια μόνιμη κατοικία.

Η δημοτική αρχή Ιωαννίνων αποφάσισε να εγκαινιάσει το νέο ΚΕΠ με μια λιτή εκδήλωση, χωρίς κορδέλες αλλά με αγιασμό τον οποίο τέλεσε ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος. Αν και τέτοιες εκδηλώσεις εγκαινίων ΚΕΠ ανήκουν στο πολύ μακρινό παρελθόν –όταν ο υφυπουργός Εσωτερικών Σταύρος Μπένος πρωτοστατούσε στην καθιέρωση του θεσμού επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη (ναι, τόσο παλιά)-, ο Δήμος θέλησε να προσδώσει μια βαρύτητα στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Όπως είπε και ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, «είναι ένα πιστοποιημένο κέντρο για το οποίο δουλέψαμε στοχευμένα». Ο μητροπολίτης, από την πλευρά του, ευχήθηκε «και άλλα τέτοια στον δήμαρχο και στους πολιτικούς παράγοντες της περιοχής».

Το ΚΕΠ του Δήμου λειτουργεί τις καθημερινές από τις 08:00 έως τις 20:00 και τα Σάββατα από τις 08:00 έως τις 14:00.

Την ίδια στιγμή, στα Τρίκαλα, η υπόθεση «πιστοποιητικά» έχει πάει σε άλλο επίπεδο

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back