Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εγκαίνια για τον πρώτο χώρο θηλασμού στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Εγκαίνια για τον πρώτο χώρο θηλασμού στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/11/2019, 16:07
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τα εγκαίνια του πρώτου χώρου θηλασμού στον Δήμο Ιωαννιτών έγιναν σήμερα, στο πλαίσιο του εορτασμού της εβδομάδας μητρικού θηλασμού.

Ο χώρος στεγάζεται στο πρώην δημαρχείο Κατσικά, και έγινε πραγματικότητα από τον Δήμο, την 5η και την 6η ΤO.M.Υ. και το Κέντρο Υγείας Ιωαννίνων. Είναι πλήρως εξοπλισμένος, κι εκεί κάθε μητέρα έχει τη δυνατότητα να θηλάσει το μωρό της, σε συνθήκες ιδιωτικότητας και άνεσης.

Στην Ελλάδα, από το 2014, η νομοθεσία προβλέπει ότι για τη διευκόλυνση του μητρικού θηλασμού πρέπει να υπάρχει ειδικός χώρος σε δημόσιες υπηρεσίες, μουσεία, εμπορικά κέντρα κ.ά., καθώς και ειδικά διαμορφωμένοι χώροι ώστε οι μητέρες να μπορούν να αντλούν το γάλα.

Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ μίλησε για μια πρωτοβουλία που έρχεται να «αναδείξει τη σημασία της πρακτικής και ηθικής υποστήριξης της μητέρας, του πατέρα, του βρέφους αλλά και όσων πλαισιώνουν αυτή τη θερμή αλυσίδα».

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Βασίλης Βλέτσας, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το επόμενο διάστημα ανάλογοι χώροι θα δημιουργηθούν και σε άλλα δημοτικά και δημόσια κτίρια και υπηρεσίες.

Στα εγκαίνια, έδωσε το «παρών» και η βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Μαρία Κεφάλα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back