Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εγκαίνια έκθεσης στο Σουφαρί Σεράι

Εικόνα του άρθρου Εγκαίνια έκθεσης στο Σουφαρί Σεράι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/02/2020, 16:11
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εγκαίνια της έκθεσης χειρογράφων και βιβλίων του Αθανάσιου Ψαλίδα με τίτλο «Αθανάσιος Ψαλίδας: Αρχείου Νόστος» στα Γενικά Αρχεία του Κράτους-Ιστορικό Αρχείο Ηπείρου, στο Σουφαρί Σεράι, θα γίνουν την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, στις 13:30, στο πλαίσιο των "Ελευθέριων" της πόλης. Την έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 22 Μαρτίου, διοργανώνει η Ωνάσειος Βιβλιοθήκη. 

Το αφιέρωμα αυτό στον Αθανάσιο Ψαλίδα αποτυπώνει τις διαδρομές της ζωής του, σκιαγραφεί την προσωπικότητά του και αναδεικνύει το μεγάλο εκπαιδευτικό και συγγραφικό του έργο, μέσα από την αξιοποίηση πρωτογενών πηγών και την επιλογή και παρουσίαση ενός περιορισμένου αριθμού τεκμηρίων.

Τα εγκαίνια θα κάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Το καλωσόρισμα θα κάνει η διευθύντρια των ΓΑΚ Ηπείρου Μάρθα Παπαδοπούλου. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, ο πρόεδρος της Εφορείας των ΓΑΚ Νικόλαος Καραπιδάκης και ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση Αντώνης Παπαδημητρίου. Την ξενάγηση του Προέδρου της Δημοκρατίας θα κάνουν οι επιμελήτριες της έκθεσης Ελένη Κουρμαντζή και Αμαλία Παππά.

Την ίδια μέρα, στις 18:30, θα γίνουν ομιλίες από την κ. Κουρμαντζή ("Ο Αθανάσιος Ψαλίδας μέσα από το Αρχείο του") και την κ. Παππά ("Πηγές της προεπαναστατικής και επαναστατικής περιόδου στα Γενικά Αρχεία του Κράτους").



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back