ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΦΚΑ: Σιωπηρή διήμερη παράταση στην πληρωμή εισφορών

Εικόνα του άρθρου ΕΦΚΑ: Σιωπηρή διήμερη παράταση στην πληρωμή εισφορών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/03/2017, 13:24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανοικτό το ενδεχόμενο νέας διήμερης σιωπηρής παράτασης για την καταβολή εισφορών του Ιανουαρίου στον ΕΦΚΑ, άφησε ο υποδιοικητής του φορέα κ. Δημήτρης Τσακίρης, στον Αθήνα 9.84. 

«Εάν δεν προλάβει κάποιος να πληρώσει αύριο μπορεί να πάει να το κάνει Δευτέρα-Τρίτη, χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόστιμο. Αυτή είναι η κατεύθυνση» τόνισε ο κ. Τσακίρης, αναφερόμενος στο πρόβλημα που έχει προκύψει με  τους χιλιάδες ασφαλισμένους του ΕΦΚΑ οι οποίοι δεν έλαβαν εγκαίρως τα ειδοποιητήριά τους.

«Όλα δείχνουν ότι μέχρι αύριο (Παρασκευή 17 Μαρτίου) θα έχουν αναρτηθεί και οι τελευταίες ασφαλιστικές υποχρεώσεις των 90.000 ασφαλισμένων που είναι το υπόλοιπο» ανέφερε ο κ. Τσακίρης.

Σημειώνεται ότι αύριο Παρασκευή 17 Μαρτίου εκπνέει η παράταση της προθεσμίας που δόθηκε από τον υπ. Εργασίας για την  καταβολή ασφαλιστικών εισφορών για το μήνα Ιανουάριο.

Σχετικά με τις ΑΠΔ (Αναλυτική Περιοδική Δήλωση) δεν υπάρχει πλέον καμία εκκρεμότητα. «Έχει ετοιμαστεί και η πλατφόρμα, έχει δοκιμαστεί και από αύριο θα είναι και αυτή σε λειτουργία για να μπορέσουν οι εργοδότες να δηλώσουν τους εργαζόμενους» κατέληξε ο υποδιοικητής του ΕΦΚΑ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back