ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΕΕ: «Τέλος» αλλαγής της ώρας το νωρίτερο το 2021

Εικόνα του άρθρου ΕΕ: «Τέλος» αλλαγής της ώρας το νωρίτερο το 2021
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/10/2018, 20:24
ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Κατάργηση της αλλαγής της ώρας, από χειμερινή σε θερινή και αντίστροφα, θα υπάρξει το νωρίτερο από το 2021, όπως αναφέρεται από την Προεδρία της Αυστρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το τρέχον εξάμηνο, με την ευκαιρία της σημερινής έναρξης του διήμερου Άτυπου Συμβουλίου των υπουργών Μεταφορών και Περιβάλλοντος στην αυστριακή πόλη Γκρατς. 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε προδιαγράψει πρόσφατα τον δρόμο, ζητώντας την, κατά το συντομότερο δυνατό, κατάργηση της αλλαγής της ώρας, ζήτημα που έθεσε σήμερα η αυστριακή Προεδρία, ως πρώτο θέμα συζήτησης στο Άτυπο Συμβούλιο στο Γκρατς.

Όπως πρότειναν το μεσημέρι ο Αυστριακός υπουργός Μεταφορών Νόρμπερτ Χόφερ και η επίτροπος της ΕΕ για θέματα Κινητικότητας και Μεταφορών Βιολέτα Βουλτς, το «τέλος» της αλλαγής της ώρας θα υπάρξει το νωρίτερο το 2021 (στην κεντρική φωτογραφία οι δύο αυστριακοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την αλλαγή της ώρας). 

Ένας ειδικός συντονιστής θα φροντίσει για την εξεύρεση μίας ενιαίας λύσης, που, εάν δεν γίνει δυνατή τότε όλη η διαδικασία θα επαναληφθεί και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα έχει την δυνατότητα να παρέμβει. Το σχετικό χρονοδιάγραμμα θα αποφασιστεί στο επόμενο τακτικό Συμβούλιο Υπουργών τον Δεκέμβριο.

Στις δηλώσεις του, το μεσημέρι, ο Αυστριακός υπουργός Μεταφορών ανέφερε πως στην ολομέλεια του Άτυπου Συμβουλίου Υπουργών στο Γκρατς, διαπιστώθηκε πως η πλειονότητα των χωρών-μελών της ΕΕ υποστηρίζει την κατάργηση της αλλαγής της ώρας και πως θα πρέπει να βρεθεί μία κοινή λύση, που σημαίνει, όπως σημείωσε ο ίδιος, ότι θα πρέπει να υπάρχει «ένα κατά το δυνατόν ενιαίο στάνταρ στην ΕΕ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ. Φωτογραφία: ©European Union


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back