Oikonomou pisoi
ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΕΕ: Ταυτότητες με υποχρεωτικό ψηφιακό δακτυλικό αποτύπωμα

Εικόνα του άρθρου ΕΕ: Ταυτότητες με υποχρεωτικό ψηφιακό δακτυλικό αποτύπωμα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/04/2018, 14:18
ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Νέες ταυτότητες με ψηφιακό δακτυλικό αποτύπωμα και επιπλέον βιομετρικά στοιχεία σχεδιάζει η Κομισιόν για όλες τις χώρες-μέλη.

Τα νέα σχέδια θα παρουσιάσει η Κομισιόν αύριο στο Στρασβούργο, τα οποία οι 28 κυβερνήσεις θα κληθούν να υιοθετήσουν το συντομότερο.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Έλληνα επιτρόπου Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων, Δημήτρη Αβραμόπουλου στην εφημερίδα  Die Welt η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει να γίνουν ακόμα πιο ασφαλείς οι ταυτότητες των ευρωπαίων πολιτών, έτσι ώστε η πλαστογράφηση και η αγοραπωλησία ταξιδιωτικών εγγράφων να γίνει ακόμα δυσκολότερη για τρομοκράτες και εγκληματίες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας, η Κομισιόν επιθυμεί οι ταυτότητες σε όλες τις χώρες-μέλη της ΕΕ να περιέχουν υποχρεωτικά ένα ψηφιοποιημένο δακτυλικό αποτύπωμα, καθώς και επιπλέον βιομετρικά στοιχεία των κατόχων. 

Εδώ και πάνω από δύο χρόνια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταθέτει προτάσεις για τη δημιουργία μιας «Ασφαλούς Ένωσης» με στόχο τον έγκαιρο εντοπισμό εν δυνάμει δραστών πολύ πριν πραγματοποιηθούν τρομοκρατικές ενέργειες.

Πηγή: Deutsche Welle

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back