Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΕΕ: Νέες τεχνολογικές λύσεις για τον εντοπισμό κλήσεων έκτακτης ανάγκης

Εικόνα του άρθρου ΕΕ: Νέες τεχνολογικές λύσεις για τον εντοπισμό κλήσεων έκτακτης ανάγκης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/02/2017, 16:59
ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Την ημέρα του ενιαίου ευρωπαϊκού αριθμού κλήσης έκτακτης ανάγκης 112 γιόρτασε το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μια δωρεάν υπηρεσία που ισχύει για όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ χάρη στη νομοθεσία που θεσπίστηκε το 1991.

Η φετινή χρονιά φέρνει επιπλέον σημαντικές βελτιώσεις για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης μέσω του 112: Έκθεση που δημοσιεύτηκε πρόσφατα δείχνει πρόοδο για τον ακριβή εντοπισμό του καλούντος σε ορισμένα κράτη μέλη.

Κάθε χρόνο, περίπου 300.000 άτομα δεν μπορούν να περιγράψουν το πού βρίσκονται λόγω της κατάστασης της υγείας τους, της έλλειψης γνώσεων ή του επιπέδου στρες το οποίο υφίστανται. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού, η ΕΕ χρηματοδότησε το πρόγραμμα HELP 112 το οποίο δοκίμασε τη χρήση του παγκόσμιου δορυφορικού συστήματος πλοήγησης (GNSS) για τη βελτίωση του εντοπισμού του καλούντος στη Λιθουανία, στην Ιταλία, στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε τμήματα της Αυστρίας· πρόσφατα βοήθησε να σωθούν πολλές ανθρώπινες ζωές.

Ο κ. Άντρους Άνσιπ, Αντιπρόεδρος και αρμόδιος για την ψηφιακή ενιαία αγορά, δήλωσε σχετικά: «Χαιρετίζω αυτό το σημαντικότατο βήμα το οποίο βοηθά τα άτομα που βρίσκονται σε κίνδυνο, και αναδεικνύει τον τρόπο με τον οποίο οι ψηφιακές τεχνολογίες μπορούν να κάνουν τη ζωή μας ασφαλέστερη. Ελπίζω ότι στο μέλλον όλοι οι Ευρωπαίοι θα μπορούν να επωφελούνται από αποτελεσματικότερες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, χάρη σε λύσεις εντοπισμού θέσης του καλούντος».

Η κ. Ελζμπιέτα Μπιενκόφσκα, Επίτροπος αρμόδια για την εσωτερική αγορά, τη βιομηχανία, την επιχειρηματικότητα και τις ΜΜΕ, πρόσθεσε: «Η δορυφορική πλοήγηση είναι ζωτικής σημασίας για τον προσδιορισμό της ακριβούς θέσης εκείνων που καλούν τον αριθμό 112 και για τη διάσωσή τους. 


Το Galileo, το ευρωπαϊκό σύστημα δορυφορικής πλοήγησης, θα είναι σε θέση να εντοπίζει τον καλούντα με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια. Η έναρξη των αρχικών υπηρεσιών του Galileo και τα πρώτα έξυπνα κινητά τηλέφωνα Galileo που διατίθενται στην αγορά δείχνουν πώς τα διαστημικά δεδομένα κάνουν τη διαφορά στην καθημερινή ζωή των πολιτών της ΕΕ.»

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back