Συντακτης: Γιώργος Πατέλης
Δημοσιευση: 30-08-2018, 14:24
ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Έξυπνους και απλούς τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας παρουσιάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα πλαίσια εκστρατείας ενημέρωσης.

Κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας είναι ότι με τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας υπάρχει όφελος όχι μόνο για τον προϋπολογισμό κάθε νοικοκυριού αλλά και για την προστασία του περιβάλλοντος. 

Στόχος της καμπάνιας είναι να ενημερώσει τους καταναλωτές σχετικά με τις δυνατότητες που έχουν στη διάθεσή τους ώστε να μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας και να συμβάλει στη μείωση των συνολικών δαπανών των νοικοκυριών για ενέργεια, χωρίς να μειώσει τις ανέσεις τους. Η καμπάνια επικεντρώνεται σε τέσσερα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Δημοκρατία της Τσεχίας, Ρουμανία, Ελλάδα και Πορτογαλία.

Επισκεφθείτε το www.energysavingsteam.eu, μπείτε στο διαδραστικό σπίτι της καμπάνιας και ανακαλύψτε περισσότερες συμβουλές για να εξοικονομήσετε έως και 20% από τους λογαριασμούς ενέργειας. Γιατί είναι πιο εύκολο απ’ όσο νομίζετε, να εξοικονομήσετε χρήματα στο νοικοκυριό σας! 

ΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Γνωρίζατε ότι...

...οι ανεμιστήρες οροφής μπορούν να σας βοηθήσουν να αισθανθείτε έως και 5 βαθμούς πιο δροσεροί, ενώ χρησιμοποιούν πολύ λιγότερη ενέργεια από τον κλιματισμό;

...επιλέγοντας κλιματιστικό ή οποιαδήποτε νέα οικιακή συσκευή υψηλής ενεργειακής κατάταξης, με τη σχετική ετικέτα της ΕΕ, μπορείτε να έχετε έως και 60% καλύτερο αποτέλεσμα;

...το ντους δροσίζει από τον καύσωνα αλλά δεν «καίει» και την τσέπη σας αν εγκαταστήσετε κεφαλή εξοικονόμησης και περιοριστή ροής νερού; Αυτή η απλή αναβάθμιση μπορεί να μειώσει τους λογαριασμούς σας έως και 37 € ετησίως!

...με την πλήρη απενεργοποίηση των οικιακών συσκευών, όταν δεν τις χρησιμοποιείτε, μπορείτε να μειώσετε τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος έως 71 € ανά έτος;

Αυτές οι απλές συμβουλές περιλαμβάνονται στην εκστρατεία ενημέρωσης για μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας που πραγματοποιεί και στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 


200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
iper piso solidus