Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος: Σε ελληνικό έδαφος πάνω από 80 πρόσφυγες

Εικόνα του άρθρου Έβρος: Σε ελληνικό έδαφος πάνω από 80 πρόσφυγες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/06/2023, 22:11
ΕΛΛΑΔΑ

Με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, Ιωάννη Σαρμά, επιβεβαιώνει την παρουσία περίπου 80 προσφύγων σε ελληνική νησίδα του Έβρου, ενώ διαμηνύει προς την Τουρκία ότι «οι ελληνικές αρχές προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες, ώστε με σεβασμό στο εθνικό, ενωσιακό και το διεθνές δίκαιο, να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού στη χώρα».

Επίσης στη ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι «τις τελευταίες ημέρες, η χαμηλή στάθμη των υδάτων του ποταμού Έβρου ευνοεί την παράνομη διέλευση μεταναστών, με χρησιμοποίηση νησίδων που εμπίπτουν και στην ελληνική και την τουρκική επικράτεια. Σε μια τέτοια νησίδα, ογδόντα περίπου μετανάστες κατέληξαν στο ελληνικό τμήμα».

Και καταλήγει ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει απευθυνθεί στην τουρκική κυβέρνηση, που ορκίστηκε χθες, για τον συντονισμό των συνοριακών αρχών και την αποτροπή παράνομων διελεύσεων».

Ήδη από χθες, Σάββατο και μέσω της ομάδας Alarm Phone της οργάνωσης WatchTheMed, έγινε γνωστό ότι ομάδα 86 ατόμων έχει εγκλωβιστεί σε νησίδα του Έβρου για διάστημα τουλάχιστον έξι ημερών, ενώ μεταξύ των 86 προσφύγων είναι και 33 παιδιά. Η οργάνωση επισήμαινε ότι η νησίδα βρίσκεται εντός ελληνικού εδάφους. 


Σύμφωνα με την ΕΡΤ σε δύο σημεία, στον Βόρειο Έβρο, στην περιοχή Μαράσια αλλά και στη Νέα Βύσσα, έφτασαν στα σύνορα περίπου 100 άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους πολλά παιδιά. Οι ελληνικές αρχές από την πλευρά τους ενημέρωσαν τις τουρκικές αρχές για την ύπαρξη των ανθρώπων, αν και από την πλευρά τους δεν έχει υπάρξει ακόμη κάποια αντίδραση.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back