ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εβδομάδα συλλαλητηρίων

Εικόνα του άρθρου Εβδομάδα συλλαλητηρίων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/06/2018, 14:33
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κινητοποιήσεις διοργανώνονται αυτή τη βδομάδα στα Γιάννενα και στην υπόλοιπη χώρα, κατά του νέου μεσοπρόθεσμου που έρχεται με τον υπότιτλο «έξοδος από το μνημόνιο». Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων διαφωνεί με αυτή την εκδοχή της κυβέρνησης και τονίζει:  «Η κυβέρνηση φέρνει με τη γνωστή μορφή του κατ’ επείγοντος, νέο πολυνομοσχέδιο με δεκάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα που περιλαμβάνονται στην τέταρτη αξιολόγηση.

Αρκετά από αυτά, όχι μόνο διαψεύδουν πανηγυρικά τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης περί επαναφοράς τάχα των συλλογικών διαπραγματεύσεων μετά το ‘τέλος των μνημονίων’, αλλά στερεώνουν το έδαφος της νομιμοποίησης όλων των αντεργατικών μέτρων που έχουν έρθει ως σήμερα με βάση τον  Κώδικα Εργατικού Δικαίου και Κώδικα Ρυθμίσεων Εργασίας». Το Εργατικό διοργανώνει συγκέντρωση και πορεία την Πέμπτη 14 Ιουνίου στις 19.00.

Εκεί καλεί και ο Σύλλογος Εργαζόμενων στους ΟΤΑ Ιωαννίνων, ο οποίος καλεί επίσης στη συγκέντρωση την προηγούμενη μέρα, 13 Ιουνίου, στις 11 το πρωί, στα δικαστήρια. Εκεί εκδικάζεται η αίτηση ακύρωσης που έχει καταθέσει υπάλληλος του ΤΕΙ Ηπείρου κατά της αξιολόγησης στο δημόσιο.

Στη συγκέντρωση της Τετάρτης καλεί και η Αγωνιστική Παρέμβαση στην ΑΔΕΔΥ. «Οι Παρεμβάσεις από τη συνεδρίαση της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ θέσαμε την αναγκαιότητα να υπάρξει απεργία ενάντια στα νέα μέτρα και την 4η αξιολόγηση, την Τετάρτη 13/6 ημέρα εκδίκασης στο Εφετείο Ιωαννίνων της πρώτης προσφυγής ενάντια στην τροπολογία Γεροβασίλη και μέρα συζήτησης των προαπαιτούμενων στη Βουλή» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η παράταξη. 

Επίσης, καλεί στην απεργία της 14ης Ιουνίου, ημέρα ψήφισης στη Βουλή των προαπαιτούμενων της 4ης αξιολόγησης και ταυτόχρονα, ημέρα λήξης της προθεσμίας για την υποβολή φύλλων αξιολόγησης από τους δημοσίους υπαλλήλους.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back