ΕΑΠ Εκπαιδευτικών: «Τηλεαξιολόγηση, άθλια βιτρίνα κανονικότητας»

Εικόνα του άρθρου ΕΑΠ Εκπαιδευτικών: «Τηλεαξιολόγηση, άθλια βιτρίνα κανονικότητας»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/12/2020, 18:17

Η ΕΑΠ Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας με ανακοίνωσή της παίρνει θέση ενάντια στην «παραγγελία» του Υπουργείου Παιδείας για τηλε-αξιολόγηση των μαθητών-τριων.

«Σαν να μη συμβαίνει τίποτα, λες και κινούνται σε ένα παράλληλο σύμπαν, οι επιτελείς του Υπουργείου Παιδείας επιτάσσουν ότι πρέπει να υλοποιηθούν ‘οι ισχύουσες διατάξεις’ και μάλιστα ‘απαρέγκλιτα’, δηλαδή να βάλουμε διαγωνίσματα, να αξιολογήσουμε την ‘προφορική επίδοση’, τη ‘συμμετοχή στο μάθημα’ και τη ‘συνολική εικόνα’ των μαθητών, προσπαθώντας να υποβάλουν την αίσθηση της ‘κανονικότητας’ και την ιδέα ότι η τηλε-παρωδία που βιώνουν εκπαιδευτικοί και μαθητές έχει κάποια σχέση με την εκπαιδευτική διαδικασία» αναφέρει η παράταξη.

Χαρακτηρίζει τη γενική κατάσταση «τραγέλαφο», ο οποίος συμπληρώνεται από τις οδηγίες που δίνονται «με ένα αυστηρά τεχνοκρατικό ύφος».

Η ΕΑΠ τονίζει ακόμα από την εγκύκλιο του υπουργείου δεν προκύπτει κάποια υποχρεωτική ισχύς και ζητάει μεταξύ άλλων να μειωθεί δραστικά η ύλη σε όλα τα μαθήματα, όλων των τάξεων και ειδικά της Γ’ Λυκείου και η επανάληψη της διδασκαλίας μόλις ανοίξουν τα σχολεία.

«Επίσης, κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες θεωρούμε απαράδεκτη οποιαδήποτε συζήτηση για αξιολόγηση των μαθητών αλλά και καταχώρηση απουσιών, γιατί αντίκειται και στην πιο στοιχειώδη έννοια δικαιοσύνης» τονίζει.

Καλεί την ΟΛΜΕ και τις ΕΛΜΕ να «καταγγείλουν ως απαράδεκτη» την εγκύκλιο και τους εκπαιδευτικούς να απέχουν και τους συλλόγους διδασκόντων «να αντιμετωπίσουν το ευαίσθητο ζήτημα της αξιολόγησης και των απουσιών των μαθητών μας με αίσθημα συλλογικής, δημοκρατικής και παιδαγωγικής ευθύνης».

Ζητάει επίσης να μην εφαρμοστεί η «τράπεζα θεμάτων» και καλεί τους διευθυντές «να δείξουν τη δέουσα κατανόηση και ευαισθησία και να μην πιέζουν τους συναδέλφους να εφαρμόζουν μέτρα που βρίσκονται πολύ μακριά από τη σκληρή καθημερινή πραγματικότητα μαθητών και εκπαιδευτικών».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back