Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εξώδικο από τους εργαζόμενους στους Δήμους

Εικόνα του άρθρου Εξώδικο από τους εργαζόμενους στους Δήμους
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/01/2021, 11:38
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Εξώδικη διαμαρτυρία επέδωσε χθες Δευτέρα 4 Ιανουαρίου ο σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ ν. Ιωαννίνων στον πρόεδρο της ΠΕΔ Ηπείρου, κοινοποιώντας την στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, στην Αποκεντρωμένη Ηπείρου και στον ΟΑΕΔ.

Ο σύλλογος διαμαρτύρεται για τις συνθήκες υγείας και ασφάλειας στους Δήμους του νομού Ιωαννίνων και γιατί, όπως τονίζει, ο Δήμος Ιωαννιτών δεν έχει δώσει ακόμα τα προβλεπόμενα Μέσα Ατομικής Προστασίας και το γάλα «για 16 και πλέον μήνες».

Επίσης, αναφέρει ότι συμβασιούχοι που εργάστηκαν το καλοκαίρι στην καθαριότητα διεκδικούν και οφειλές για αποζημιώσεις για νυχτερινή εργασία και εργασία κατά τις εξαιρέσιμες μέρες.

Ακόμα, τονίζει ότι στον Δήμο Ζίτσας λόγω προβλημάτων με τον προμηθευτή, από τον Σεπτέμβριο και μέχρι σήμερα «οι εργαζόμενοι της κοινωφελούς εργασίας να εργάζονται σε όλες τις επικίνδυνες εργασίες χωρίς κανένα Μέσο Ατομικής Προστασίας πλην του ανακλαστικού γιλέκου».

Για τον Δήμο Ζαγορίου, ο σύλλογος τονίζει ότι «μπροστά στο κίνδυνο να αποζημιώσει τους εργαζόμενους για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας που δεν τους παρείχε μέσα στο 2020, έκανε μια μελέτη με λιγότερες από τις προβλεπόμενες ποσότητες Μέσων Ατομικής Προστασίας ώστε να μειώσει τη συνολική δαπάνη που θα πρέπει να πληρώσει».

Επίσης, αναφέρει ότι σε όλους τους Δήμους, οι σχολικές καθαρίστριες των οποίων οι συμβάσεις φέτος μετατράπηκαν σε ορισμένου χρόνου (από συμβάσεις έργου που ήταν στο παρελθόν) δεν έχουν πάρει τα Μέσα Ατομικής Προστασίας που προβλέπει ο νόμος και δεν έχουν κληθεί για εξέταση από τους ιατρούς εργασίας.

Τέλος, τονίζει ότι «σε κανένα Δήμο, παρά τις πιέσεις του συλλόγου δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία της αποτίμησης σε χρήμα των ΜΑΠ και του γάλακτος που οι Δήμοι όφειλαν να παρέχουν κατά τα παρελθόντα έτη».   

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back