ΗΠΕΙΡΟΣ

Έξοδος από το οικόπεδο «Άρτα-Πρέβεζα»

Εικόνα του άρθρου Έξοδος από το οικόπεδο «Άρτα-Πρέβεζα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/08/2021, 23:34
ΗΠΕΙΡΟΣ

Τέλος βάζουν τα «Ελληνικά Πετρέλαια» (ΕΛ.ΠΕ.) στα ερευνητικά προγράμματα για τον εντοπισμό κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρίας, για την πρόθεσή της να μην προχωρήσει σε περαιτέρω εργασίες για την έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στις χερσαίες παραχωρήσεις «Άρτα-Πρέβεζα» και «ΒΔ Πελοπόννησος» ενημέρωσε ήδη την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων. Στα δύο αυτά οικόπεδα τα ΕΛ.ΠΕ. ήταν ο αποκλειστικός μισθωτής με 100%.

Επί της ουσίας, τα «Ελληνικά Πετρέλαια» επιστρέφουν στο Δημόσιο τις δύο παραχωρήσεις που είχαν μισθώσει.

Ωστόσο, ο όμιλος κάνει γνωστό ότι θα συνεχίσει τις έρευνες στις θαλάσσιες παραχωρήσεις που κατέχει ή συμμετέχει σε κοινοπρακτικά σχήματα. «Πλέον, ο όμιλος εστιάζει τις προσπάθειές του στον εντοπισμό βιώσιμων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων σε θαλάσσιες περιοχές που έχει εντάξει στο χαρτοφυλάκιό του» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Στο «μέτωπο» των υδρογονανθράκων, αναμένεται τι μέλλει γενέσθαι και με το «οικόπεδο» των Ιωαννίνων, από το οποίο πριν από λίγους μήνες αποχώρησε ο ισπανικός κολοσσός Repsol. Mια αποχώρηση που συνδέθηκε με την πτώση των τιμών του αργού πετρελαίου διεθνώς και την «πράσινη» στροφή των εταιριών του κλάδου.

Η Repsol συμμετείχε στο κοινοπρακτικό σχήμα μαζί με την ελληνική εταιρία Energean Oil, η οποία έχει δηλώσει την πρόθεσή της να αναζητήσει νέο συνέταιρο. Η Ελληνική Διαχειριστική Αρχή Υδρογονανθράκων έχει δώσει παράταση στην Energean μέχρι τις 3 Οκτωβρίου του 2021 για να ολοκληρώσει την α’ φάση των ερευνών στο μπλοκ «Ιωάννινα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back