Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Έξι παλιοί και ένας νέος

Εικόνα του άρθρου Έξι παλιοί και ένας νέος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/07/2019, 12:18
ΗΠΕΙΡΟΣ

Στην Περιφερειακή Ενότητας Άρτας, ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να κρατήσει την πρωτιά κατακτώντας μία παραπάνω σχεδόν ποσοστιαία μονάδα (υπολείπεται ένα ακόμη εκλογικό τμήμα). Οι τρεις έδρες αυτής της Περιφερειακής Ενότητας δεν κατανέμονται όπως στις τελευταίες εκλογές. Το ΚΙΝΑΛ, με ποσοστό 8,44%,κατάφερε να βγάλει έδρα στην Άρτα, με τον Χρήστο Γκόγκα να είναι ο νέος βουλευτής . Η Όλγα Γεροβασίλη επανεκλέγεται βουλευτής , συγκεντρώνοντας τις διπλάσιες ψήφους από τον μέχρι πρότινος δεύτερο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλη Τσίρκα. Από τη Νέα Δημοκρατία εκλέγεται και πάλι ο Γιώργος Στύλιος.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, με την καταμέτρηση των ψήφων να έχει ολοκληρωθεί, το τελικό ποσοστό της ΝΔ φτάνει το 41,11% ενώ του ΣΥΡΙΖΑ σε 31,57%. Το ΚΙΝΑΛ ήρθε τρίτο με διψήφιο ποσοστό, 13,28%, αλλά δεν βγάζει έδρα λόγω του εκλογικού συστήματος. Βουλευτές εκλέγονται οι ίδιοι: ο Βασίλης Γιόγιακας από τη ΝΔ και ο Μάριος Κάτσης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην Περιφερειακή Ενότητας Πρέβεζας, με την καταμέτρηση να έχει ολοκληρωθεί, η ΝΔ έφτασε στο 43,48% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 34,37%. Από τον ΣΥΡΙΖΑ επανεκλέγεται ο Κώστας Μπάρκας, ενώ από τη ΝΔ και πάλι ο Στέργιος Γιαννάκης. Ο κ. Γιαννάκης προηγείται με σχεδόν 1000 περισσότερους σταυρούς από τον δεύτερο, τον Σπυρίδωνα Κυριάκη, με την ενσωμάτωση των σταυρών για τους υποψηφίους να βρίσκεται περίπου στο 98%.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back