ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Εξεταστική: Πώς θα γίνει στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου Εξεταστική: Πώς θα γίνει στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/01/2022, 17:50
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Η σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αποφάσισε ότι οι εξετάσεις του χειμερινού εξαμήνου θα διεξαχθούν δια ζώσης με τα προβλεπόμενα μέτρα και «διατηρώντας ευελιξία, εφόσον οι συνθήκες επιδεινωθούν ή κριθεί απαραίτητο», όπως αναφέρει. Ανάμεσα στα μέτρα, είναι η καραντίνα επτά ημερών (διατύπωνεται ως «επάνοδος μετά από 7 ημέρες στο πανεπιστήμιο, μετά την αρχική διάγνωση, με αρνητικό rapid»), αντί των 5 που συστήνονται από τις κρατικές υπηρεσίες.

Οπότε:

  • Η εξεταστική περίοδος δύναται να επεκταθεί κατά 1 εβδομάδα, εφόσον τα τμήματα το αποφασίσουν.
  • Για όσους φοιτητές-τριες καταστεί αδύνατη η συμμετοχή στις εξετάσεις λόγω νόσησης και καραντίνας, τα τμήματα θα λάβουν μέριμνα ώστε να δοθεί συμπληρωματική εξεταστική περίοδος με τον πλέον πρόσφορο τρόπο, αφού ληφθεί υπόψη το ισχύον πλαίσιο από τους διδάσκοντες.
  • Οι φοιτητές, που θα νοσήσουν, δύνανται να επανέλθουν στο πανεπιστήμιο 7  ημέρες μετά την αρχική διάγνωση και μόνο μετά από αρνητικό rapid test.

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων επαναφέρει το πάγιο αίτημά του προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων καθώς και το Υπουργείο Υγείας, ώστε με τη συνεργασία του ΕΟΔΥ, να προσφέρεται η δυνατότητα διενέργειας ελέγχων Covid-19 στους φοιτητές, καθηγητές και διοικητικούς υπαλλήλους του πανεπιστημίου 2 φορές την εβδομάδα, με παράλληλη δωρεάν διάθεση self tests για τους φοιτητές.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back