ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εμπορίας όπλων

Εικόνα του άρθρου Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εμπορίας όπλων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/06/2016, 13:48
ΕΛΛΑΔΑ

Πολυμελή εγκληματική οργάνωση η οποία δραστηριοποιούνταν συστηματικά από το 2007 στην παράνομη εισαγωγή, διακίνηση και εμπορία όπλων και πυρομαχικών εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ.

Σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση που εξελίχθηκε σήμερα 5 Ιουνίου, συνελήφθησαν, σε διάφορες περιοχές των Χανίων και την Κομοτηνή, συνολικά 18 ημεδαποί ηλικίας 27 έως 59 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα, που εμπίπτουν στη νομοθεσία περί όπλων.

Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται Ειδικός Φρουρός και Αρχιφύλακας, που υπηρετούν σε υπηρεσίες της Κρήτης καθώς και ειδικός φρουρός που υπηρετεί σε υπηρεσία της Αττικής.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται και άλλα 28 άτομα, τα οποία βαρύνονται με συναφείς κατηγορίες, μεταξύ των οποίων και δύο (2) Ειδικοί Φρουροί που υπηρετούν σε Υπηρεσίες της Κρήτης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης  προμηθεύονταν από χώρες του εξωτερικού, διαμέσου εταιρειών ταχυμεταφορών, μη λειτουργικά όπλα ή τμήματα όπλων και αφού τα μετέτρεπαν σε ενεργά, τα διοχέτευαν στην εγχώρια αγορά, σε χαμηλότερη τιμή (πέραν της μισής) της εμπορικής τους αξίας.

Ηγετικό ρόλο κατείχε 31χρονος συλληφθείς, ο οποίος λάμβανε τις βασικές αποφάσεις για την οργάνωση, τη συμμετοχή και το συντονισμό των μελών της οργάνωσης και ήταν επιφορτισμένος με τη διενέργεια, σε αρχικό στάδιο της παραγγελίας από χώρες του εξωτερικού (Αυστρία, Γερμανία, Αμερική), συγκεκριμένων τύπων μη λειτουργικών όπλων από κοινού με άλλα δύο μέλη της οργάνωσης.

Πιο αναλυτικά, μέλος της οργάνωσης με την ιδιότητα του Προέδρου Τοπικού Σκοπευτικού Συλλόγου της Κρήτης, προμήθευε την οργάνωση με φυσίγγια, τα οποία διοχετεύονταν στην εγχώρια αγορά. Τα φυσίγγια προέρχονταν από μη αναλωθέντα κατά τη διαδικασία των αγώνων – ασκήσεων σκοποβολής, ενώ επιπλέον ο ίδιος συμμετείχε ή διαμεσολαβούσε και στη διαδικασία της εμπορίας.

Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 45 πιστόλια, 9 πολεμικά τυφέκια, 3 χειροβομβίδες, 22 καραμπίνες-κυνηγητικά όπλα και πάνω από 26.000 φυσίγγια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back