Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 24-02-2019, 09:25
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δύσκολο ήταν το Σάββατο στα Γιάννενα λόγω των θυελλωδών ανέμων, κρύα αναμένεται η Κυριακή.

Το Σάββατο πέρασε με ισχυρούς ανέμους, ειδικά από νωρίς το μεσημέρι και μετά που έφτασαν και ξεπέρασαν τα 50 χλμ την ώρα.

Η πυροσβεστική πήρε πολλές κλήσεις για αστικά συμβάντα (δέντρα, οροφές, αντικείμενα) που προκάλεσε ο αέρας, αλλά και για πυρκαγιά, στους Κουκλιούς, η οποία εντάθηκε πολύ από τους ανέμους.

Σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα ωστόσο, τα Γιάννενα έμειναν σχετικά ανέγγιχτα από την κακοκαιρία, καθώς περιοχές της χώρας πλήττονται από ακόμα πιο ισχυρούς ανέμους και χιονοπτώσεις.

Η θερμοκρασία έχει σημειώσει μεγάλη κάμψη και σήμερα Κυριακή αναμένεται να κυμανθεί από -2 έως 1 βαθμό Κελσίου.

Οδηγίες αυτοπροστασίας από τους θυελλώδεις ανέμους, εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Προστασίας του Πολίτη που συστήνει στους πολίτες:

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
  • Να αποφεύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κ.λπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ.
200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
elpe-bp 2 Ντοτη3