Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δύσκολο μεσημέρι στην Καλούτσιανη

Εικόνα του άρθρου Δύσκολο μεσημέρι στην Καλούτσιανη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/05/2022, 17:55
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δύσκολο πρωινό και μεσημέρι για όσους αποφάσισαν να κινηθούν σε έναν από τους βασικούς οδικούς άξονες της πόλης των Ιωαννίνων: την οδό Μπιζανίου και ΚΑ’ Φεβρουαρίου. Και δεν είναι λίγος ο κόσμος που κινείται σε αυτόν τον οδικό άξονα, που οδηγεί όχι μόνο σε βασικές συνοικίες της πόλης αλλά και στις περιοχές της Ανατολής και του Κατσικά.

Στην περιοχή του Τζαμιού της Καλούτσιανης εκτελούνται εργασίες ασφαλτόστρωσης, με αποτέλεσμα να υπάρχουν απαγορευτικά για αυτοκίνητα στις οδούς Μπιζανίου, Αγίας Μαρίνας και Κύργιου και να μην αποφεύγεται η κυκλοφοριακή κίνηση σε παράπλευρους δρόμους.

Οι εν λόγω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δεν ανακοινώθηκαν από τον Δήμο προς ενημέρωση των πολιτών. Εκτός και αν ανακοίνωση θεωρείται η προ τριών ωρών ανάρτηση στο facebook (από όπου και η φωτογραφία) του αντιδημάρχου Έργων Γιώργου Αρλέτου: «Μικρές παρεμβάσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα, έργα αποκατάστασης οδοστρώματος στην οδό Μπιζανίου και στο Τζαμί. Επιβεβλημένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις οι οποίες δημιουργούν μικρή αναστάτωση για τις απαραίτητες εργασίες». Προφανώς αναγκαίο το έργο και επιβεβλημένες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Να ανακοινώνονται όμως εγκαίρως. Η οδός Μπιζανίου δεν είναι στενάκι σε μια συνοικία.

Ας μην τεθεί καν το ζήτημα των ηλεκτρονικών πινακίδων κυκλοφορίας, που είναι «νεκρές» εδώ και πολύ πολύ καιρό και οι οποίες θα μπορούσαν να έχουν τον πιο κρίσιμο ρόλο στην ενημέρωση των οδηγών...

ΣΧΟΛΙΑ
Ελένη
Η δημοτική αρχή έχει αποτύχει στα αυτονόητα.
apotetoios
Ο κεντρικός - παραδοσιακός δρόμος που πάει κι έρχεται κάποιος στον Αγιάννη. Συμπτωματικά ο αντιδήμαρχος είναι από τον Αγιάννη; Κι υπάρχουν δρόμοι στην πόλη, ποου είναι κίνδυνος θάνατος για πεζούς , δρόμοι σκοτώστρες χωρίς πεζοδρόμια - στενοί... οι πεζοί βαδίζουν στο οδόστρωμα... όπου δυο αυτοκίνητα ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ αν έρχονται αντίθετα! Π.χ. η οδός ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΝΤΩΝ. Που κατά καιρούς εξαγγέλλλουν παρέμβαση! Που ποτέ δεν γίνεται! Έχει να πέσει μαύρο σύντομα... Όχι μόνο στους τωρινούς αλλά και στους πρότερους! Ας το πιστέψουν οι Γιαννιώτες, Μόνο αν αναδειχθούν νέα πρόσωπα και νέες κινήσεις - μπορεί να υπάρχει σωτηρία στην πόλη!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back