Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δύο υφυπουργοί στο Ζαγόρι

Εικόνα του άρθρου Δύο υφυπουργοί στο Ζαγόρι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/06/2021, 16:58
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στο Ζαγόρι, και δη στο Πάπιγκο, θα βρίσκονται αύριο, παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, ο  υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Αμυράς και η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

Τους δύο υφυπουργούς θα συνοδεύουν οι γενικοί γραμματείς Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, και  Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνος Αραβώσης, και η πρόεδρος του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.ΚΑ.), Μαρία Παπαδοπούλου, μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού, Κώστα Τριάντη.

Σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρηθεί, οι δύο υφυπουργοί θα παρουσιάσουν κοινές δράσεις που αναλαμβάνουν τα δύο υπουργεία και ο Ο.ΦΥ.ΠΕ.ΚΑ με στόχο τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και ορθολογική αξιοποίηση του φυσικού και ιστορικού πλούτου προστατευόμενων περιοχών.

Μεταξύ των υπουργείων και του Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας για την ανάπτυξη Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Οργάνωσης και Ανάπτυξης του Τουρισμού στις Περιοχές του Δικτύου Natura 2000. Βασικός αρωγός και υποστηρικτής της προσπάθειας είναι ο Οργανισμός Έρευνας και Ανάπτυξης «ΔιαΝΕΟσις» και ο οποίος, ως συμβαλλόμενο μέρος στο Μνημόνιο Συνεργασίας, θα αναλάβει την εκπόνηση σχετικής μελέτης.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης στο Ζαγόρι για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, η κα Ζαχαράκη και ο κ. Αμυράς συναντούν σήμερα στα Γιάννενα τον μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο, τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη και τον δήμαρχο Ιωαννίνων, Μωυσή Ελισάφ. Θα γίνει και ξεχωριστή συζήτηση με εκπροσώπους τοπικών φορέων για την εξέταση των ζητημάτων που απασχολούν την περιοχή.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back