Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δύο χρόνια πριν, δύο χρόνια μετά

Εικόνα του άρθρου Δύο χρόνια πριν, δύο χρόνια μετά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/09/2021, 19:37
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πριν από δυόμισι χρόνια, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ είχε δηλώσει ότι θέλει να μείνει δήμαρχος για μια θητεία, ότι μία θητεία τού αρκεί (για να κάνει προφανώς ό,τι δεν έκαναν οι προηγούμενοι).

Όντας πια στο μέσο της θητείας της, η δημοτική αρχή αποδέχεται ότι δεν έχουν γίνει όλα όσα θα έπρεπε, επιρρίπτοντας τις όποιες καθυστερήσεις στην πανδημία και στην αντιπολίτευση, με τον δήμαρχο να αναλαμβάνει, παράλληλα, την όποια πολιτική ευθύνη.

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, με αφορμή τα δύο χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων της δημοτικής αρχής και μετά από ερώτηση δημοσιογράφου, ο κ. Ελισάφ δεν ξεκαθάρισε τις προθέσεις του, χωρίς ωστόσο να αποκλείει το ενδεχόμενο να είναι ξανά υποψήφιος δήμαρχος. Επί της ουσίας όμως δεν άνοιξε τα χαρτιά του.

Καταρχάς, λοιπόν, ο δήμαρχος ανέφερε ότι μια τέτοια απόφαση δεν θα είναι προσωπική, αλλά συλλογική. Ενδιαφέρον έχει ότι σε αυτό το σημείο ο κ. Ελισάφ επικαλέστηκε όχι μόνο την παράταξή του αλλά όλη τη δημοτική ομάδα, και τις παρατάξεις που την απαρτίζουν, του Νίκου Γκόντα και του Άρη Μπαρτζώκα. «Αν η δημοτική μας ομάδα, το σύνολο των παρατάξεων που την απαρτίζουν, συμφωνεί ότι μπορούμε να συνεχίσουμε ένα έργο –ελπίζω υπό καλύτερες συνθήκες-, δεν υπάρχει λόγος να σηκωθεί κάποιος να φύγει» είπε.

«Δεν πρόκειται για μία προσωπική απόφαση. Θα πρέπει να τη λάβουμε συλλογικά ως δημοτική αρχή. Δεν με ενδιαφέρει να βρίσκομαι μόνιμα στην καρέκλα του δημάρχου. Θα πρέπει να δούμε αν είμαστε αποδεκτοί από τους πολίτες. Αν το σύνολο της δημοτικής αρχής εκτιμήσει ότι μπορούμε να συνεχίσουμε, τότε θα το κάνουμε» πρόσθεσε με έναν γενικόλογο τρόπο.

Στην εξίσωση έβαλε και την άποψη της τοπικής κοινωνίας, από την οποία θα εξαρτηθεί και η όποια απόφαση. Την άποψη αυτή της τοπικής κοινωνίας, που ο κ. Ελισάφ χαρακτήρισε «κριτικά θετική». «Η εκτίμησή μου είναι παρά τα προβλήματα, τις ολιγωρίες και τις καθυστερήσεις, η άποψη των τοπικών κοινωνιών δεν είναι αρνητική, είναι μάλλον θετική. Κριτικά θετική, για να μην καταφύγω σε υπερβολές που δεν μου αρέσουν», ανέφερε…

ΣΧΟΛΙΑ
Nikos Dallas
Δεν έχει γίνει τίποτα στην πόλη και αυτό ευθύνεται στην ανικανότητα του κ. Ελισαφ για την οποία η άποψη των πολιτών είναι κριτικά επιθετική. Αντί να ονειρεύεται 2η θητεία καλύτερα να παραιτηθεί άμεσα για να σωθούμε. Έλεος επιτέλους!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back