Λυκ πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δύο σειρές ακόμα: «Οι υδραυλικοί» και το Silo

Εικόνα του άρθρου Δύο σειρές ακόμα: «Οι υδραυλικοί» και το Silo
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/05/2023, 20:15
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

White House Plumbers

Ο Άλεξ Γκρέγκορυ είναι ο τύπος που έφτιαξε το Veep, μια καλή πολιτική σειρά (που είχε και Χιου Λώρι) και επίσης (και κυρίως) ήταν γραφιάς στο σόου του Ντέιβιντ Λέτερμαν (αυτό που στην Ελλάδα αντιγράφηκε με τραγελαφικό τρόπο). Τώρα έφτιαξε, μαζί με τον Πίτερ Χάικ, παλιό του συνοδοιπόρο, μια μίνι σειρά για το Watergate. Η σειρά κυμαίνεται μεταξύ πολιτικής κωμωδίας και τραγικής πραγματικότητας, καθώς περιγράφει το πώς ξεκίνησε όλη η απίθανη ιστορία των υποκλοπών εις βάρος των Δημοκρατικών και πώς κατέληξε στην παραίτηση του σκληρότερου των δεξιών, του Νίξον. Η σειρά είναι ενδιαφέρουσα, το δίδυμο Γούντι Χάρελσον-Τζάστιν Θερού είναι ταιριαστό στους σπαρταριστούς, έτσι και αλλιώς, ρόλους των Χάουραρντ Χαντ και Γκόρντον Λίντι, των «υδραυλικών του Λευκού Οίκου», που ξεκίνησαν την επιχείρηση και κατέληξαν στη φυλακή.


Silo

Μετα-αποκαλυπτική σειρά (ή και όχι…), με θέμα την επιβίωση μιας μεγάλης ομάδας ανθρώπων σε ένα τεράστιο σιλό, από το οποίο απαγορεύεται (ή και όχι…) να βγεις στον άγνωστο και δολοφονικό (ή και όχι…) έξω κόσμο. Δημιουργός είναι ο Γκράχαμ Γιοστ, ο οποίος έχει μεταξύ άλλων συμβάλλει στο Band of Brothers και στο Pacific, και παίζουν αρκετοί γνωστοί και μη ηθοποιοί.  

Λίγο κλισέ, λίγο ταξική διαστρωμάτωση σε περιορισμένο χώρο και αρκετό μυστήριο για το ποιοι θέλουν τελικά το κακό μας (ή και όχι...).


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back