Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Δύο πυρκαγιές σε εξέλιξη στη Νέα Μάκρη

Εικόνα του άρθρου Δύο πυρκαγιές σε εξέλιξη στη Νέα Μάκρη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/09/2021, 03:14
ΕΛΛΑΔΑ

Δύο πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα πριν από λίγη ώρα σε δασικές εκτάσεις στην Νέα Μάκρη Αττικής.

Η μια εστία εκδηλώθηκε κοντά στην ιερά μονή του Αγίου Εφραίμ ενώ η δεύτερη εστία είναι στην οδό Δήμητρας, στην περιοχή Λιβίσι.

Από την πυροσβεστική κινητοποιήθηκαν άμεσα επίγειες δυνάμεις μεταξύ των οποίων ένα πεζοπόρο τμήμα και το μηχανοκίνητο τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος ενώ συνδράμουν και εθελοντές πυροσβέστες με δικά τους οχήματα που επιχειρούν στις εστίες των πυρκαγιών .

Σημειώνεται ότι η φωτιά στο Λιβίσι είναι κοντά σε σπίτια γι αυτό εκεί έχει πέσει το μεγάλο βάρος της πυρόσβεσης ενώ η άλλη πυρκαγιά κατευθύνεται προς την θάλασσα χωρίς να απειλεί κάτι άμεσα, μέχρι στιγμής.

Όπως έγινε γνωστό  έχουν γίνει ανακοινώσεις προς τους κατοίκους της περιοχής να την εκκενώσουν.

Ο Δήμος Μαραθώνα στην ιστοσελίδα του κάνει λόγο για «Εκκένωση των περιοχών Λιβίσι και Άγιος Εφραίμ. Κάνουμε έκκληση στους κατοίκους που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το συμβάν να εκκενώσουν τα σπίτια τους και να κατευθυνθούν προς την κεντρική πλατεία Νέας Μάκρης. Συνιστούμε ψυχραιμία σε όλους».


Στον αστικό ιστό οι φλόγες

Την απομάκρυνση των κατοίκων από τις κατοικίες στα τελευταία οικοδομικά τετράγωνα της περιοχής Λιβίσι στη Νέα Μάκρη ζήτησε ο επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς οι φλόγες είναι μέσα στον αστικό ιστό και δίνεται μάχη να μην καούν σπίτια καθώς έχουν παραδοθεί στις φλόγες τα πεύκα γύρω - γύρω.

Τα προβλήματα εντοπίζονται στις οδούς Τερψιχόρης, Δήμητρας, Δάφνης, Ερμού, Ανατολής και Ονείρων από όπου ζητήθηκε να απομακρυνθούν οι κάτοικοι προς την πλατεία της Νέας Μάκρης χωρίς ωστόσο να έχει εκδοθεί μήνυμα από 112. Σε εξέλιξη είναι και η δεύτερη εστία που εκδηλώθηκε κοντά στην ιερά μονή του Αγίου Εφραίμ. 

Με εντολή του αρχηγού το ΠΣ αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη μεταβαίνει στον τόπο της πυρκαγιάς κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού που θα διερευνήσει τα αίτια. Ταυτόχρονα ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και αυτήν την ώρα επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα, το μηχανοκίνητο τμήμα (ΜΕΤΠΕ) και πολλοί εθελοντές .

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πραγματοποιεί η ΕΛΑΣ στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Μάκρης, λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της ΕΛΑΣ, πραγματοποιούνται εκτροπές στην κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

  • Διονύσου και Μαραθώνος
  • Μαραθώνος και Αγίου Ανδρέα
  • Ερμού και Αρτέμιδος
  • Διονύσου προς Αγιο Εφραίμ
  • Διονύσου στον Αγιο Πέτρο
  • Σπύρου Λούη και Μαραθώνος

Παράλληλα, διακόπηκε η κυκλοφορία:

  • Στη λεωφόρο Μαραθώνος, από τη λεωφόρο Διονύσου έως οδό Αγίου Ανδρέα
  • Στην οδό Αγίου Πέτρου από την Σπύρου Λούη
  • Στην οδό Αγίου Εφραίμ από τη λεωφ. Διονύσου
  • Στην οδό Αγίας Παρασκευής από την Βασιλείου Ρώτα
  • Στην οδό Περιπάτου από τη λεωφόρο Μαραθώνος
  • Στην οδό Ερμού από την οδό 102.

Πηγή με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ. Φωτογραφία αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back