ΗΠΕΙΡΟΣ

Δύο νέα γραφεία ενημέρωσης δανειοληπτών στην Ήπειρο

Εικόνα του άρθρου Δύο νέα γραφεία ενημέρωσης δανειοληπτών στην Ήπειρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/03/2019, 22:11
ΗΠΕΙΡΟΣ

Νέα γραφεία Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (συνολικά 26 σε όλη την Ελλάδα εκ των οποίων δύο στην Ήπειρο) αναμένεται να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το πρώτο θα λειτουργήσει στη Θεσπρωτία, με έδρα τον δήμο Ηγουμενίτσας και το δεύτερο στην Πρέβεζα, με έδρα τον δήμο Πρέβεζας, και τα δύο ως περιφερειακά υποστηρικτικά του Κ.Ε.Υ.Δ. που έχει έδρα τον Δήμο Ιωαννιτών.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, δια της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ), έχει συστήσει από την 1η Μαρτίου του 2017 ένα πανελλαδικό δίκτυο Κέντρων - Γραφείων Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (Κ.Ε.Υ.Δ. - Γ.Ε.Υ.Δ) και μέχρι σήμερα λειτουργούν 25 αντίστοιχα σημεία εξυπηρέτησης, σε Αττική (Αθήνα και Πειραιά), Θεσσαλονίκη και 14 επαρχιακές πόλεις.

Σημειώνεται ότι για την ενημέρωση κάθε ενδιαφερομένου περί των εναλλακτικών λύσεων για τη ρύθμιση των οφειλών, είτε αφορά σε φυσικό πρόσωπο είτε σε επιχείρηση, έχει αναρτηθεί Πληροφοριακό Υλικό στην ιστοσελίδα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (www.keyd.gov.gr). 

Ειδικότερα όσον αφορά στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών διατίθεται πληροφοριακό υλικό που περιλαμβάνει το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει (νόμος, Υπουργικές Αποφάσεις κ.λπ.), αναλυτικές οδηγίες χρήσης της πλατφόρμας, καθώς και υποβολής της αίτησης (βήμα - βήμα με εικόνες), παρουσίαση του νόμου μέσω συχνών ερωτήσεων - απαντήσεων προς παροχή πιο εξειδικευμένων διευκρινίσεων, υποδείγματα μελετών βιωσιμότητας κ.λπ.

Επιπρόσθετα δημιουργήθηκε και λειτουργεί από τις 3/8/2017 ειδικό helpdesk μέσω της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (ocw-info@keyd.gov.gr) προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τα ερωτήματά τους, τα οποία αποτελούν πηγή επικαιροποίησης του ανωτέρω πληροφοριακού υλικού. 

Από την ημερομηνία ενεργοποίησης της ηλεκτρονικής πλατφόρμας στις 3/8/2017 μέχρι και σήμερα έχουν υποβληθεί και απαντηθεί περισσότερα από 19.215 ερωτήματα από την ομάδα υποστήριξης εξωδικαστικού μηχανισμού της ΕΓΔΙΧ, εκ των οποίων τα 700 αφορούν στον μήνα Ιανουάριο.

Από την έναρξη λειτουργίας τους το γραφείο Ενημέρωση και Υποστήριξης Δανειοληπτών των Ιωαννίνων (Πλατεία Α' - Παπανδρέου 5, Δημαρχείο Ιωαννιτών, ισόγειο)  έχει εξυπηρετήσει 371 άτομα, ενώ το αντίστοιχο της Άρτας (Μακρυγιάννη 1, ΟΑΕΔ - ΚΠΑ2, 1ος όροφος) 151 άτομα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back