Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δύο μπλόκα, 140 κιλά χασίς

Εικόνα του άρθρου Δύο μπλόκα, 140 κιλά χασίς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/05/2017, 15:47
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις κατά μεταφορέων ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, αλλά και σε όμορους νομούς. Αυτή τη φορά, οι αστυνομικοί σταμάτησαν δύο μεγάλες ποσότητες στον Στάνο Αιτωλοακαρνανίας και στα Καβάσιλα Ιωαννίνων.

Συγκεκριμένα, συνελήφθη χθες το μεσημέρι στον Στάνο, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας και του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 26χρονος Έλληνας, κατηγορούμενος για εισαγωγή στη χώρα και διακίνηση μεγάλης ποσότητας κάνναβης.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 26χρονο δράστη χθες το μεσημέρι στην εθνική οδό Ιωαννίνων – Αντιρρίου (στο ύψος του Κομποτίου) να οδηγεί ένα αυτοκίνητο. Σε έλεγχο που επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν στο όχημά του, δεν συμμορφώθηκε στο σήμα στάθμευσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα.

Το όχημα ακολουθήθηκε και λίγο αργότερα, στην περιοχή του Στάνου, ο 26χρονος οδηγός του οχήματος το εγκατέλειψε και επιχείρησε να διαφύγει πεζός πλην όμως συνελήφθη με τη συνδρομή και αστυνομικών του Σταθμού Τροχαίας Αμφιλοχίας.

Σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητο, βρέθηκαν στα καθίσματα και στο χώρο των αποσκευών 54 συσκευασίες ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 119 κιλών και 272 γραμμαρίων.

Συνολικά, εκτός από τα 119 κιλά χασίς, κατασχέθηκαν δύο γυάλινα βάζα που περιείχαν χασισέλαιο, συνολικού βάρους 1.281 γραμμαρίων, το αυτοκίνητο, ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών, ιδιοκτησίας ενός 21χρονου, που αναζητείται, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο. 

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

Επίσης, συνελήφθη, χθες αργά το βράδυ σε δασική περιοχή στα Καβάσιλα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας Ιωαννίνων, ένας 36χρονος Αλβανός, κατηγορούμενος για εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ειδικότερα, σε δασική περιοχή στα Καβάσιλα Ιωαννίνων, συνελήφθη ο 36χρονος διότι από κοινού με συνεργό του που αναζητείται, μετέφεραν πεζοί δύο ταξιδιωτικούς σάκους, που περιείχαν δεκαεννέα δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 20 κιλών και 750 γραμμαρίων.

Οι δύο ταξιδιωτικοί σάκοι με τα ναρκωτικά και ένα κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς, ο οποίος στερείται νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back